torstai 10. huhtikuuta 2014

Kevään kukkasia

Mulle tulee aika monta käsityölehteä mutta nykyisin kun ohjeet löytyy niin kätevästi netistä niin yleensä vain selaan uudet lehdet läpi mutta harvoin teen niistä mitään. Tällä kertaa uusin Suuri Käsityö-lehti oli poikkeus. Lehdessä oli niin kivat sukat että ne pääsivät heti puikoille. Huomasin tehdessä että en tosiaan ole neulonut lehtien ohjeista mitään aikoihin, lehden selaaminen edestakaisin oli vähän hankalaa kun on tottunut siihen että ohje ja kuvat on samalla sivulla tai ainakin ne saa helposti vierekkäin.


Mutta ohje on ihan hyvä, tosin vähän tyypillinen suomalainen, selitetään vain se mikä on tärkeintä. Amerikkalaisissa ohjeissa olen tottunut paljon seikkaperäisempään selostukseen. Esim lopun "tee toinen peilikuvana" on semmoinen lause joka aina välillä näyttää kummastuttavan neulojia maailmalla, tässäkin olisi ehkä kaivattu tarkempaa selitystä kun tuo mallineule toistuu varressa kolme kertaa niin piti hetki miettiä että mites näistä saakaan peilikuvat. Ja myös tuo alun kierreraita vaati hiemän ajattelua.


Langanmenekiksi ohjeeseen on laitettu 50 grammaa/väri. Mulla oli varattuna kumpaakin väriä kaksi 50 gramman kerää, yksi kerä/väri riitti ohjeen pienempään kokoon mutta epäilen olisiko riittänyt siihen isompaan. Molempia lankoja jäi vain muutamia metrejä.


Tuon sini-ruskean pätkävärjätyn langan ostin vuosia sitten Helsingin reissulla. Mulla oli langalle silloin idea ja aloitinkin sukat jo samaisella matkalla mutta totesin hyvin pian että lanka on ihan liian kirjavaa. Nyt kun näin lehden sukkakuvan päätin heti kokeilla josko nyt vihdoin löytyisi sopiva malli mun ongelmalangalle. Ja ihan hyvinhän tuo sopii, ainoa ongelma muutamat vaaleankeltaiset pilkut jotka melkein hukkuu tuohon beigeen pääväriin.


Kantapään ja pohjan kirjoneulejoustin oli vähän hidasta tehdä enkä ole ihan varma lopputuloksestakaan, sukat on aika kapeat. Kärkikavennus on pikkuisen pitkä ja kapea, mutta toisaalta nämä on taas kerran pari numeroa isot joten jonkun toiseen jalkaan varmaan ihan sopivat. Pohjassa tehdyistä kavennuksista tykkään kovasti.


Malli: Kukkasukat Suuri Käsityö 4/14
Langat: Rico Design Hoppy Print ja crelando Anika
Puikot: 2.25 mm pyöröt


Pihalla nuppujaan aukovat kevään ensimmäiset kukkaset, vain pari viikkoa aikaisemmin kuin viime keväänä. Vaikka talvi olikin lumeton niin maa jäätyi kuitenkin kunnolla ja kukat heräilee melkein normaaliin aikaan.

13 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän kauniit! Pitääköhän käydä tuo lehti haalimassa.

  VastaaPoista
 2. ai vitsit, miten kauniit! Ja tuo "kuvausalusta" sopii sukkiin niin täysin.... kauniita kuvia!

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat. Itsellä ei varmaan hermo pitäisi neuloa näitä..

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat! Minäkin ihastuin tähän malliin ja varmaan se pitää jossain välissä toteuttaa.

  VastaaPoista
 5. Onpa kauniisti toteutetut sukat! Värit ovat kuin nenä päässä.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille, näköjään sopii oikein hyvin noi värit tähänkin vuodenaikaan.

  VastaaPoista
 7. Ompas upeat sukat, kauniit väritkin!

  VastaaPoista
 8. Upeita sukkia jälleen kerran. Värit ovat kauniit.

  VastaaPoista
 9. Onneksi ohje löytyy netistä, jos ei ole sitä lehteä.

  http://www.coatscrafts.fi/NR/rdonlyres/0F02AB3F-ACBD-4C6F-967C-E63605FF9A37/220205/Regiakukkasukat2.pdf

  VastaaPoista