sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Sydämelliset prinsessasukat

Sain sukkakisan toisen bonusohjeen sähköpostiin vastausviestinä kun ilmoitin sukkien valmistuneen. Ensireaktioni oli, apua, sileää nurjaa ja ihan koko ajan. Onneksi ohjeen myös jo saanut kanssakilpailija oli lukenut ohjetta ja kertoi hyvin pian, että sukat neulotaan sukkien sileä oikea sisäpuoli päällä päin.


Prinsessasukat nämä on juuri siksi että sileä oikea puoli on jalan herkkää ihoa vasten eikä mikään paina. Jotta ei ihan pelkkää sileää tarvinnut neuloa, sukka on täynnä pikkuisia sydämiä.


Ohje oli hyvin monisivuinen ja nyt kun selasin sen vielä läpi, huomasin että ohjessa on paljon ylimääräistä. Ehkä sitä vielä viilataan ennen lopullista julkaisua.


Neulominen oli varsin nopeaa ja helppoa. Kantapäätä varten olisi pitänyt merkitä rivit joiden välistä silmukat olisi purettu ja kantapää neulottu jälkikäteen. En oikein tykkää neuleen leikkaamisesta ja purkamisesta joten jätin silmukat odottamaan ja loin tilalle uudet.


Kantapäässä on reilusti yli puolet sukan silmukoista, ehkä siksi se istuu varsin hyvin, ainakin paremmin kuin tavallinen tiimalasi.


Malli: Amalia
Lanka: Regia Trendpoint
Puikot: 2.25 mm pyörö

5 kommenttia:

 1. Tosiherttaiset sukat. Tuli vain mieleen kun kirjoitit että ohjeen mukaan olisi pitänyt leikata ja purkaa, että etkö tiedä sitä tapaa että neulotaan erivärisellä langalla silmukat joita on tarkoitus käyttää kantapäähän, siirretään silmukat takaisin vasemmalle puikolle ja jatketaan neule valmiiksi. Sen jälkeen puretaan erivärinen lanka pois ja neulotaan kantapää.

  VastaaPoista
 2. Joo, tiedän toki ja olen tehnyt useammatkin peukalot tuohon tapaan, ohjeessa vaan oli tuo leikkaamisjuttu. Ajattelin oikaista ja laitoin ne odottamassa olevat silmukat valmiiksi pyöröpuikolle niin sovittaminen oli helpompaa. Uudet silmukat loin turkkilaisella aloituksella joten kantapään silmukat oli sitten kaikki sillä pyöröpuikolla.

  VastaaPoista
 3. Tosi kiva tuo reunus noissa sukissa, kivat yksityiskohdat muuten sukissa.

  VastaaPoista
 4. tosi kauniit sukat, jälleen kerran <3

  VastaaPoista