keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Sinistä hiekkaa

Sain synttärilahjaksi kivan villatakkiohjeen jonka päätin pistää melkein heti puikoille. Lankavalinta aiheutti hieman miettimistä, mulla oli parikin vaihtoehtoa jotka molemmat sopivat ohjeen tiheyteen oikein hyvin. Päädyin lopulta keväiseen puuvillasekoitteeseen, se toinen vaihtoehto olisi ollut villainen.


Päävärinä tässä siis puuvilla-akryylisekoite Nadine jota ostin Lidlistä muutama vuosi sitten syksyllä. Lankaa oli vain 400 grammaa ja päätin että sen on riitettävä. Kontrastiväreiksi ostin Novitan Miamia jossa on melkein sama koostumus ja joka on vain ihan pikkuisen paksumpaa.


Tämäkin malli neulotaan ylhäältä alas ilman saumoja. Tein ensin vartalokappaletta toiseen pääväriraitaan asti, sitten tein välissä hihojen väriraidat koska halusin neuloa ne ilman langanjatkamista ja minulla oli kumpaakin väriä vielä kokonaiset kerät. Sinisessä kerässä olikin sitten solmu joten ihan ilman ylimääräisiä päättelyjä en sitten selvinnyt.


Takki on takaa vähän pidempi ja taskunsuut menevät kivasti vinoon. Tämä on vielä ihan pikkuisen liian pitkä mutta jos nää langat käyttäytyy pesussa samoin kuin Novitan Samos niin parin pesun jälkeen mitta on luultavasti oikein sopiva.


Varauduin siihen että päävärinen lanka ei ehkä riitäkään ja tein hihat loppuun alhaalta ylös, mallissa hihasuissa on samanlainen päättely kuin tuossa etureunassa mutta tein ihan vaan tavallisen aloitusreunan. Ja lankakin riitti oikein sopivasti, pääväriä jäi lopulta vain 4 grammaa.


Malli: BlueSand Cardigan
Langat: Nadine (Lidlistä) 400 g ja Novita Miami sinistä vajaa 100 g ja harmaata vajaa 150 g
Puikot: 3.5 mm, resoreissa 3 mm

10 kommenttia:

 1. Kivan näköinen, kiinnostaa vain nuo helmassa oleva ja hihassa keskellä olevat kuviot.. en oikein saanut selville miten neuloit ne?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihoissa ja helmassa on kohoneuletta, kaksi kerrosta sileää ja kaksi kerrosta ainaoikein joilla nostetaan joka toinen silmukka.

   Poista
 2. Tosi hieno. Tykkään etenkin tosta kohoneuleesta.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Just sopiva tähän kevätsäähän kauppareissuille.

   Poista
 4. Minulla on tuo sama takki puikoilla juuri nyt, hihat puolivälissä menossa. Päävärinä sininen, kaverina vaaleaa, ruskeaa ja toista sinistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun omakin taitaa jo olla valmis. Tää on tosi kiva käyttövaate.

   Poista
 5. Miten tämä malli sopii pyöreälle? Onko sitä kokeillut kukaan jolla on pyöreä takamus? Hienoja neuleita tekemäsi, kaikki tyynnin.

  VastaaPoista