sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kai tää on sitä hullutusta

Mun piti tehdä myös itselleni sukat tuolla edellisen postauksen mallilla. Olin jo laskeskellut paljonko vähennän silmukoita että saan sopivat sukat kun löysin lankapussista puuvillasekoitelangan josta tiesin saavani tiheämmän kerrostiheyden. Sitten vaan kaivamaan puikkopussista ne joskus kauan sitten messuilta ostetut ohuttakin ohuemmat sukkapuikot.


Mietin varmaan puoli minuuttia ennen silmukoiden luomista että oonkohan mä ihan hullu mutta en antanut ajatuksen häiritä. Siispä uudet 80 silmukkaa puikoille, semmoisille jotka on hammastikkuakin kapeammat. Palmikkopuikoksi otin hyvin pienen päättelyneulan.


Toisin kuin luulin noilla penen pienillä puikoilla neulominen ei ollut ollenkaan hankalaa. Ainoa mikä vähän häiritsi oli puikkojen pituus, 22 cm tuntui hurjan pitkältä kun on tottunut neulomaan n 15 cm pituisilla sukkapuikoilla. Puikkojen pituuteen kyllä tottui vähitellen.


Kumma kyllä, puikot ei vääntyneet neuloessa yhtään mutta sukka sovittaessa sain pariin puikkoon kivan mutkan, onneksi ne myös suoristuivat helposti. Tää lanka on siitä ihanaa että vaikka sukat on aika tiheää neulosta, sukat menee helposti jalkaan. Langassa on pikkuisen joustoa jonka takia myös neulominen oli tosi helppoa.


Loppujen lopuksi näissä pienemmissä sukissa on jopa enemmän kerroksia kuin noissa ekoissa. Jouduin tekemään kärkikavennuksiin ylimääräisiä välikerroksia jotta sukista ei olisi tullut liian pienet.


Malli: Diamont Shreddies
Lanka: ONline Supersocke 100cotton stretch
Puikot: 1.4 mm sukkapuikot


Otin näitä kuvia tänä aamuna ja pellolta kuului jo kuovin laulua. Kevät on kyllä tosi aikaisessa.

12 kommenttia:

 1. OHO, mikä on tuon ruosteenpunaisen langan merkki??? Just tuollainen etiskelin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lanka on Hopeasäiettä. Kauppa on just nyt lomalla ja tää lanka on ostettu Tampereen messuilta poistokorista. Väri ei oo kyllä oikeesti noin punainen, edellisen postaksen kuvissa väri on oikeampi.

   Poista
 2. Voi miten kauniit sukat, malli sopii ihanasti kevään vihreään! Oikein kevätsukat!

  VastaaPoista
 3. Ihanat sukat ja ihanat värit! Varsinkin juuri tuo ruosteenpunainen, I love it!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Sama vastaus kuin ensimmäiselle kommentoijalle, väri on liian tumma näissä kuvissa, edellisessä postauksessa oikeampi.

   Poista
 4. Oikein kiva malli kauniilla langoilla toteutettuina :).
  Mielenkiintoinen puikkokoko, laitanpa ohuenohuet puikot hankintalistalle odottamaan, 1.75 milliset on nyt ohuimpani. 22-senttiset tuntuvat kyllä tosi pitkiltä 15-senttisiä käyttävälle, minusta 20 on jo mukamas liian pitkä, mutta se lienee vain tottumiskysymys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noi puikot on ostettu Seinäjoen messuilta semmoiselta vanhan tavaran myyjältä, siksi toi pituus aitoa vintagea.

   Poista
 5. Ihanat sukat ja olen myös ihastuksissani ohuista puikoista. Niillä on nautinnollista neuloa.

  VastaaPoista