torstai 27. maaliskuuta 2014

Pudotuspeli alkoi

Tämä keväinen sukkakisa on siis semmoinen että vain nopeimmat pääsevät jatkoon. Ensimmäisen kierroksen selvittäneistä muodostettiin 11 joukkuetta sen mukaan miten nopeasti kukin oli ilmoittanut neulovansa tavalliset sukat.


Mut on laitettu siihen kaikkien nopeimpien tiimiin, joukossa kisan aiemmin voittaneita sekä useampia norjalaisia, saksalaisia, ruotsalaisia ja aika monta suomalaistakin. Tämän kierroksen ohje julkaistiin perjantai-iltana, vielä ei ole selvillä yhdenkään joukkueen kaikki jatkoon päässeet mutta meidän joukkueessa valmiita sukkia on eniten ja kahdessa hitaimmassa ei ole vielä yhtään valmista paria.


Tämän kierroksen ohjetiheys ihmetytti jo ennen ohjeen julkaisua. 36 s ja 60 krs/10 cm on kyllä kieltämättä aika paljon. Tein mallitilkkuja ja hylkäsin ensimmäisen lankavalinnan, toinen oli jo vähän parempi joten päätin että sillä mennään. Tosin kerrostiheys oli kyllä jotain ihan muuta kuin ohjeessa mutta päätin sitten tehdä isommat sukat.


Aloitin perjantai-iltana ja neuloin lauantaina pitkin päivää. Puolen yön jälkeen olin jo kärkikavennuksissa eikä tekemistä olisi ollut enää paljoa. Ei edes oikeastaan väsyttänyt mutta menin silti nukkumaan, ehtiihän sitä aamullakin neuloa.


Sunnuntaiaamuna tein kavennukset loppuun, päättelin langat ja otin muutaman kuvan. Taisin olla kolmas joka ilmoitti sukkansa valmiiksi. Seuraavilla kierroksilla kisa tulee kovenemaan aika paljon ja jos jatkoon haluaa niin pitää valvoa aika paljon enemmän. Tämä malli ei kyllä ole mikään nopeusneulontamalli, silmukoita varressa 80, paitsi palmikkokuvion kohdalla 90, kerroksia tehtävä määrätty määrä ja lankaakin kuluu tosi paljon, monilla yli 100 grammaa koko sukkapariin. Muutama jättikin ensimmäisen sukan neulottuaan koko leikin kesken.


Malli: Diamond Shreddies
Lanka: Hopeasäie Basic, lankaa kului 96 g
Puikot: 2 mm

7 kommenttia:

 1. Kauniit sukat!!
  Jos tahtia pitää niin kovasti kiiristää, onko se edes enää mukava ollaa mukana koko hommassa?? Kuulostaa jo nyt kuin alkais ollaa melkoinen pakkopulla... Kuinka kauan se kisa kestää??? Montako paria sukkai ovat tänä vuonna listalla??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohjeiden odottaminen muiden kisaajien kanssa on hauskaa. Mä otan tän enemmänkin haasteena itselle, vaikka putoaisin seuraavalla kierroksella, saan kuitenkin kaikki 7 ohjetta + pari bonusohjetta. Kisa kestänee kesään asti, tää eka kierros voi olla hidas mutta kun väki vähenee, ohjeet tulee nopeammin.

   Poista
  2. aaha, nyt ymmärrän yskän ☺
   minä tulen aina tänne ihastelemaan tekemäsi sukat ja unelmoin että minäkin osaisin/ minun kärsivällisyys riitäisi

   Poista
 2. Onpa kivat sukat! Oot sie kyllä aika kone! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Tykkäsin mallista niin kovasti että teen nyt omankokoista paria samalla ohjeella.

   Poista
 3. Upeat ovat sukat ja huikea neulomistahti teillä, huh!

  VastaaPoista
 4. Ihanat sukat, tosi nätti malli :)

  VastaaPoista