sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Kanadanvuokko


Eilen oli naistenpäivä joten sen kunniaksi ruusuja kaikille naisille. Kuvassa mun synttärikukat parin viikon takaa.


Syksyllä 2012 osallistuin Novitan ja Suuri Käsityö lehden järjestämään sukkakilpailuun kolmella sukkaparilla. Ne mun mielestä kivoimmat sukat eivät sijoittuneet ja jossain vaiheessa taisin luvata ohjetta niihin. Ohjeen aika on tullut nyt tai ainakin ihan kohta. Neuloin uuden, melkein samanlaisen parin ja kirjoitin ohjeen joka julkaistaan vuoden ensimmäisessä Ullassa.


Nämä eivät ole ihan samanlaiset kuin ne kilpailusukat, mutta jos kukkia tekee vain kahteen riviin (kukkien välissä aina yksi kerros pohjavärillä) ja jatkaa muissa väleissä palmikoita, niin saa noiden ekojen sukkien näköiset sukat.


Sukkien varret neulotaan tasona, ensin tehdään yläreunan palmikko, siitä poimitaan silmukat ja juuri ennen kantapäätä aletaan neuloa pyörönä ja terä tehdään ihan tavallisesti. Palmikkoneuleessa on oikeita ja nurjia silmukoita koko ajan joten tasona neulominen ei ole sen hitaampaa kuin pyörönä.


Kirjoneuletta näissä on loppujen lopuksi aika vähän joten sen neulominen nurjalta ei ole mahdoton tehtävä ja jos on oikein hankalaa niin voihan nuo kukkaset tehdä jälkeenpäin silmukoita jäljentäen vaikka se onkin aika hidasta.


Ohjeen kirjoittaminen ja sen lähettäminen Ullaan oli muuten aika jännää. Vaikka mun neuleisiin on ollut muutamia ohjeita eri lehdissä ja netissä niin onhan se ihan eri asia kirjoittaa ohje itse ja vastata mahdollisista virheistä myös itse.7 kommenttia:

 1. Tosi kiva juju tuo takaosan nyöritys. Tykkään tästä Ullaan tulevasta mallista ehkä vielä enemmän kuin tuosta alkuperäisestä.

  VastaaPoista
 2. Tykkään myös nyörityksestä kovasti.

  VastaaPoista
 3. Ihanat! Kiitos kovasti, että kirjoitit ohjeen. Varmasti tulen tekemään nämä jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
 4. Ihailin jo siun sukkia Ullassa, ne on tosi söpöt. Tykkään palmikoiden ja kirjoneulekukkasten yhdistämisestä.

  VastaaPoista