sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Sukkahullutus

Muutamana keväänä olen hieman kateellisena seurannut sivusta hauskalta vaikuttavaa sukkakisailua. Joskus muutama vuosi sitten päätin itsekin osallistua mutta en jaksanut lukea sääntöjä ja osallistuminen vaikutti hieman hankalalta. Sitten unohdin koko asian ja muistin taas kun sukkia alkoi ilmestyä Ravelryyn.


Viime syksynä päätin ottaa selvää säännöistä ja seurata hullutuksen ryhmää jotta varmasti ehdin ilmoittautua ajoissa. Kyseessä siis Sock Madness kisa joka alkoi nyt maaliskuun alussa. Ensimmäinen ohje on julkaistu ja sen neulomiseen on ilmoittautuneilla aikaa vielä muutama päivä.


Määräpäivän  jälkeen kaikki sukkansa ajoissa valmiiksi saaneet jaetaan joukkueisiin ja jatkossa kustakin joukkueesta pääse jatkoon vain osa kilpailijoista, aluksi enemmän ja loppua kohden yhä vähemmän kunnes viimeisellä kierroksella on mukana jokaisesta joukkueesta vain yksi neuloja. Nopeusneulontaa taas vaihteeksi siis luvassa.


Ensimmäinen ohje ei ollut mitenkään erikoinen, erilaisia pintaneuleita peräkkäin. Kantalapussa on hurjan paljon kerroksia ja sivusta poimittiin niin paljon silmukoita että välillä jo tuntui ettei kiilakavennukset lopu koskaan.


Tämän ensimmäisen mallin neulomisessa en pitänyt mitään kiirettä, aikaa oli kuitenkin kaksi viikkoa joten tein ihan kaikessa rauhassa. Varresta tein vähän pidemmän kuin ohjeessa mutta silti lankaa jäi vaikka kuinka paljon.


Kisaan ilmoittautui tänä vuonna ennätysmäärä, oliskohan ollut liki 500 kisaajaa. Valmiita sukkapareja oli äsken liki 300. Seuraava ohje julkaistaan ensi viikolla ja sitten pitänee neuloa vähän vauhdikkaammin.


Malli: Brucie
Lanka: Wollmeise Sockenwolle twin, väri graf ratz
Puikot: 2.25 mm

4 kommenttia:

  1. Tosi kivoja kuvia! Pitäisi itsekin joskus saada raahattua luunsa ulos kuvaamaan, nyt kun työpäiväkin jälkeen vielä on hetki valoa.

    VastaaPoista
  2. Tosi kivat sukat =) Kivoja pintaneuleita tuossa mallissa. Ja ihana väri!

    VastaaPoista