sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Jotain uutta

Olen aina tykännyt kokeilla uusia neuletekniikoita. Niinpä innostuin kovasti kun seuraamassani Ravelry-ryhmässä oli linkki minulle uudenlaiseen tapaan sitoa pitkät langanjuoksut kirjoneuleessa. Tiesin myös heti mihin malliin kokeilisin tätä uutta tapaa.


Luin ohjeen läpi hyvin pian sen jälkeen kun olin nähnyt linkin mutta ihan samantien en päässyt kokeilemaan. Ja sitten kun aloitin neulomisen päätin tehdä niin miten olin ohjeen tulkinnut, en enää etsinyt linkkiä neulomisen aikana. En ole ihan varma teinkö ihan samoin kuin ohjeessa mutta ihan toimivalta tämäkin tuntuu.


Malliksi valitsin jo muutaman kerran käyttämäni lapasohjeen. Enkelilapaset on aivan ihanat mutta varsinkin tuossa helmaosassa näkyvät lankojen sitomiset haittaa hieman. Tässä parissa lankojen sitominen ei näy koska käytin siis minulle uudenlaista tekniikkaa. Lankoja ei sidota ollenkaan vaan pitkien yksiväristen kohtien aikana työ on osittain kaksinkertainen. Sillä värillä joka ei ole työssä nostetaan puikolle ylimääräisiä silmukoita jotka neulotaan noin viiden silmukan välein nurin. Itse nostelin nuo ylimääräiset silmukat neulomalla pari kerrosta alempana olevan silmukan uudelleen mutta kokeilen seuraavalla kerralla jotain toista tapaa (tai sitten luen sen ohjeen uudestaan).


Tykkään lopputuloksesta kovasti. Langat eivät pilkota silmukoiden välistä eikä nurjalla ole löysiä lankoja roikkumassa. Tekniikka on helppo kunhan vain muistaa pitää langat oikeassa järjestyksessä. Kun iso yksivärinen alue on neulottu, ylimääräiset silmukat neulotaan yhteen varsinaisten silmukoiden kanssa ja työ jatkuu taas ihan tavallisesti.


Malli: Ratun rasat, ohje löytyy ainakin Novitan vanhalta nettisivulta, klubilaisten omista ohjeista, ei siis ole Novitan ohje
Langat: Rico design superba poems ja Regia 4-fädig
Puikot: 2.5 mm sukkapuikot
Ravelryssä, projektissa linkki ohjeeseen jonka luin
8 kommenttia:

 1. Vau! Onpa mielenkiintoinen juttu. Tuota pitää ehdottomasti kokeilla! Kiitos! Ja lapaset ovat hienot!

  VastaaPoista
 2. Kiitos vinkistä! Tämä oli minullekin aivan uusi tekniikka.
  Kauniit lapaset, värien ansiosta tulee hauska hehkuefektikin sädekehän luokse.

  VastaaPoista
 3. mielenkiintoinen tekniikka. Noiden pitkien lankajuoksujen takia olen välttänyt melko monia neulemalle, ja tyytynyt sellaisiin, joissa juoksut ovat lyhyitä. Tuota tekniikkaa pitää ehdottomasti kokeilla. Kiitos vinkistä! Ja ihanat nuo enkelitumput! tulee kaunista jälkeä tuolla tekniikalla!

  VastaaPoista
 4. Yksinkertaisesti sanottuna: Kauniit!

  VastaaPoista
 5. Tuota täytyy kokeilla. Lapaset ovat todella kauniit!

  VastaaPoista
 6. Kiitos mielenkiintoisesta vinkistä. Kauniit lapaset!

  VastaaPoista
 7. Kauniit lapaset ja todella mielenkiintoinen vinkki! Täytyypä tutustua siihen tarkemmin!

  VastaaPoista