sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Ruudukko

Pari vuotta sitten halusin tehdä itselleni jonkun kivan ulkoilutakin, virkatun tai neulotun. Ja juuri kun sain tämän idean sattui ruokakaupassa olemaan Novitan lankojen ale ja ostin tietenkin ison kasan alelankoja. Hetken kuluttua idea ei enää tuntunutkaan niin hyvältä ja valitsemani värikin oli ihan väärä. Langat jäivät laatikkoon odottamaan parempia ideoita.


Sen paremman idean sain sitten viime vuoden lopulla. Lapsista nuorin oli muuttamassa uuteen asuntoon ja koska olen usein uhannut neuloa hänelle torkkupeiton, päätin antaa lankakasalle vihdoin mahdollisuuden tulla neulotuksi.


Samassa laatikossa sattui olemaan parista paidasta jääneitä harmaita keriä joiden päätin sopivan hyvin yhteen sini-violetti kirjavan langan kanssa. En laskenut keriä enkä edes miettinyt riittääkö langat, aloin vain neuloa.


Muutaman kerän neulottuani laskin montako kerää voisin tarvita ja miten iso peitosta ehkä tulee. Edelleenkään en tiennyt tarkasti paljonko lankoja on. Neulominen oli aika hidasta, työ kasvoi koko ajan ja välillä piti tehdä kiireisempiä juttuja. Peitto ei ihan valmistunut muuttopäiväksi mutta hyvin pian sen jälkeen kyllä. Peitosta tuli lopulta 125 cm x 180 cm (en kastellut, koko olisi voinut vielä vähän kasvaa). Novitan Usvaa kului kaikki 9 kerää jota laatikostani löysin, jäljelle jäi vain muutama metri. Harmaat väliraidat ovat kolmea eri lankaa, ei edes ihan samanvärisiä. Cascade Yarns 220 Superwash, Drops Merino Extra Fine ja Drops Baby Merino (kaksinkertaisena) olivat riittävän samanpaksuisia eikä ne värierotkaan näin kirjavassa peitossa häiritse.


Koska lankaa oli vielä jonkin verran jäljellä kun sain kaikki ruudut neulottua, päätin neuloa peiton ympäri i-cord reunuksen, lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Eikä haittaa vaikka sen takia peitto valmistui vasta vuoden ekana päivänä (laskin kulutuksen kuitenkin viime vuodelle).


Peitossa on jonkun verran langanpäitä, värikkään langan katkaisin aina kokonaisen rivin neulottuani, harmaa piti katkaista joka raidan jälkeen. Nurja puoli oli kuitenkin heti peiton valmistuttua aika siisti. Käytössä langanpäät voi kyllä vähän näkyä. Onneksi se ei torkkupeitossa niin hirveästi haittaa.


Malli: dominopeitto, ohje löytyy ainakin Ullasta ja jossain Novitassakin taitaa olla tämä malli. Aloitin kunkin ruudun 71 silmukalla, neuloin ensin 10 kerrosta harmaalla ja loput kirjavalla.
Langat: Novita Usva sinikirjava 900 g ja erilaisia harmaita yht 400 g
Puikot: 4 mm pyöröpuikko

8 kommenttia:

 1. Kaunis väritys ihanassa peitossa. Tuossa on ollut työtä, mutta lopputulos on ihana =))

  VastaaPoista
 2. Tulipa kaunis. Itse olen suunnitellut dominopeittoa sukkalankojen lopuista. Saa nähdä minä vuonna aloitan.

  VastaaPoista
 3. Onpa tosi sievä peitto, ihanat värit. Katsoinkin, että dominolta näyttää, onhan se ollut lopussa lämmintä neulottavaa. Yhden dominopeiton tehneenä tiedän :)

  VastaaPoista
 4. Ihana peitto! Kauniin värinen.
  Tein viime vuonna värikkään dominopeiton ja se on vain edelleen niin ihana. Tuo domino-tekniikkkakin oli jotenkin koukuttavaa.omanis tein alkuvuoden pakkasilla valmiiksi.:)

  VastaaPoista
 5. Upea peitto! Värit menevät kauniisti.

  VastaaPoista
 6. Tosi kaunis peitto. Ihanat värit.

  VastaaPoista
 7. Onnea aikamoisen urakan valmiiksi saamisesta ^___^

  VastaaPoista