torstai 19. helmikuuta 2015

Tupahuivi

Kyselin ennen joulua siskontyttöjen lahjatoiveita ja kummallakin oli toiveena kaulahuivi Harry Potterin tapaan. Koska jouluun oli enää hetki aikaa enkä oikein tiennyt edes oikeita tupavärejä, sovittiin että sisko ostaa tyttöjen kanssa langat ja teen huivit sitten joulun jälkeen.


Vähän ennen joulua sain langat ja koska kumpaakin väriä oli yhtä paljon, valitsin huiviin tasaleveät raidat. Ohjeita selailin mutta mikään ei tainnut olla ihan näin ohuelle langalle kirjoitettu. Ohjeissa huivit tehtiin kuitenkin pyörönä niinpä laskin summittaisesti paljonko tarvitsen silmukoita ja sitten vaan neulomaan.


Tässä huivissa on silmukoita 80. Lankana Cascade Heritage eli ohut sukkalanka, puikot kuitenkin reilusti isot eli 4 mm. Yhdessä väriraidassa on kerroksia 24. Neuloin raitoja kunnes aloitusväri eli vihreä loppui. Harmaata jäi vähän ja tein jämästä lopuksi hapsut. Huiviin kului kaikkiaan 200 grammaa lankaa. En katkaissut lankoja kuin lopussa, pyörönä neuloessa pitkät langanjuoksut jää huivin sisään eikä niistä ole haittaa.


Toiveena oli että tekisin loppulangasta vielä säärystimet. Kulutin langat kuitenkin kokonaan huiviin joten säärystimiin piti valita toinen lanka. Päädyin 22.12. esittelemääni merinolankaan koska se oli nimensä mukaan oikea tupaväri. Langasta tuli kivoja tasaraitoja, ihan vyötteen lupauksen mukaisesti ja sitä oli aivan ihana neuloa. Sukkina tuskin kestäisi, on tosi pehmeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti