sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Pitsiä hangella

Nämä sukat valmistuivat jo tammikuun puolivälissä, kuvaamaan pääsin vasta tänään kun oli kerrankin ihanan aurinkoinen päivä, ehkä vähän turhankin aurinkoinen, osa kuvista on ihan liian valoisia. Lunta oli metsässä juuri sopivasti lumikenkäilyä varten.


Tämä malli on suunniteltu yhtä suomalaista Ravelry-ryhmää varten jo toissa syksynä. Malli piti julkaista jo vuosi sitten mutta suunnittelija sairastui vakavasti eikä voinutkaan osallistua suunnitellusti ryhmän neulontakisaan vuosi sitten. Tämän vuoden kisassa ohje sitten oli mukana.


Ohje julkaistiin siis mysteerinä, suunnittelija arpoi ennen jokaista vihjettä luvun ja kun se määrä neulojia oli saanut edellisen vihjeen valmiiksi, hän julkaisi seiraavan vihjeen. Ensimmäiset vihjeet tulivat hyvin nopeasti mutta viimeistä piti vähän odotella kun ihan kaikki eivät laittaneet kuvia heti vihjeen valmistuttua.


Itse en osallistunut tuohon neulontakisaan, koska en osallistu tänä vuonna mihinkään missä on mahdollista voittaa palkintoja. Viime vuotiset lankapalkinnot riittävät kyllä hyvin tällekin vuodelle. Näiden sukkien lanka on muuten yksi niistä joulukuussa kotiutuneista palkintolangoista. Oikein mukava uusi tuttavuus. Aika ohut ja tosi pehmeä. Oikein sopiva tämmöisiin pitsisukkiin.


Malli on helppo neuloa ja kaavion oppii äkkiä ulkoa. Mysteerineulominen on sillä lailla vähän hassua kun ohje julkaistaan paloissa ja yksi osa valmistuu tosi nopeasti niin jotenkin nämäkin sukat valmistuivat melkein kuin itsestään. Tämä oli siitäkin mukava mysteeri että lopputulos on kivan tavalliset sukat joissa ei ole yritetty laittaa jotain erikoista ja erilaista jokaiseen vihjeeseen kuten joskus on ollut tapana.


Malli: To Finland with Love eli hullu mysteerisukka KAL
Lanka: Canon Hand Dyes William Sock väri Mint Julep
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko, tein molemmat sukat yhtäaikaa

2 kommenttia: