sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Punaista pitsiä

Vaihteeksi jotain muuta kuin hullutussukkia vaikka uusin ohje onkin ilmestynyt jo perjantai-iltana ja nopein kisajoukkue on jo saanut paikat täyteen. Itse olen tehnyt jotain ihan muuta tämän vappuviikonlopun ja pääsen toivottavasti aloittamaan nuo sukat joskus ensi vikolla.


Vähän aikaa sitten järjestin arvonnan jossa lupasin neuloa voittajalle sukat kuvassa esitetystä langasta. Voittaja valitsi kahdesta tarjolla olleesta väristä punaisen ja toivoi sukkia joissa olisi yksinkertaista pitsiä.


Selasin jonkin aikaa valmiita ohjeita enkä löytänyt semmoista jonka olisin halunnut neuloa joten päädyin selaamaan myös mallineulekirjojani. Japanilaisesta kirjasta löytyikin sitten kiva mallineule tai oikeastaan kaksi kun tuohon varren resoriin oli myös ohje samassa kirjassa.


Voi miten mukava olikaan taas vaihteeksi neuloa ihan ilman ohjetta. Sai tehdä just niin pitkän varren kuin huvitti ja kantapääksi tuon ihan tavallisen ranskalaisen. Nämä on siis ihan perussukat joihin on vain lisätty vähän pitsiä joka sekin oli hyvin yksinkertainen, vain viisi erilaista mallineulekerrosta ja välissä oikeaa ja nurjaa. Olen varmaan neulonut ihan liikaa noita kisasukkia ja kaikenlaisia testineuleita kun valmiista ohjeesta poikkeaminen/muokkaaminen on nykyisin niin kovin hankalaa.


Mutta näissä ei ollut mitään vaikeaa. Neuloin ensimmäistä sukkaa tykypäivänä linja-autossa ja sitten vielä perillä kun odoteltiin saunojia. Toisen sukan neuloin yhdessä illassa työpäivän jälkeen. Kokoa ei tarvinnut tällä kertaa arpoa kun saajalla on samankokoiset jalat kuin mulla.


Tällä silmukkamäärällä tästä langasta tuli sukkiin ihan selviä raitoja, kantapäihin tuli isommat yhtenäiset värialueet. Ihan kiva niin erottuu tuo mallineulekin aika hyvin. Lankaa oli mukava ja nopea neuloa ja valmiit sukat on tosi pehmeät.


Vaikka en osallistukaan SockMadness kisaan tänä vuonna kilpailijana niin voitin silti palkinnon. Kaikki kakkoskierroksen sukat määräajassa neuloneet huutosakkilaiset (ei meitä monta ollut) saivat pienen palkinnon ja minä sain nämä kivat silmukkamerkit. Toinen sukkakisa, Tour de Sock alkaa myös ihan kohta, kesäkuun alussa. Jos olet Ravelryssä niin kannattaa ehdottomasti ilmoittautua, vajaan 7 euron hinnalla saat kuusi kivaa sukkaohjetta joiden arvo on sitten myöhemmin paljon enemmän ja samalla tuet hyväntekeväisyyttä. Tourin Ravelryryhmä löytyy täältä ja siellä on tarkemmat ohjeet.


4 kommenttia:

  1. Onpa tosi sievät sukat, niin ihana värikin.
    Ja hauska on tuo ruotsalainen postimerkkikin :)

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat neuloit!
    Kiva kun vinkkasit tuosta TdS:sta. En jotenkin ollut tajunnut, ettei tarvi kisata tai olla missään joukkueessa mukana. Jei!

    VastaaPoista