sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Ei ihan pelkkä sukkablogi

Vähän reilu vuosi sitten olin ostamassa lankoja BlueSand Cardigan takkiin ja löysinkin sopivat langat. Itse asiassa ostin kahdet eri langat ja kun en keksinyt niille toisille sen kummempaa käyttöä, päätin tehdä niistä kaksivärisen version samasta takista.


Aloitin takin huhtikuussa mutta sitten tuli kaikenlaisia kiireitä ja takki valmistui vasta toukokuun alussa.


Tämän tein numeroa pienemmällä koolla ja vielä niin että vähensin vartalo-osan silmukoita ja lisäsin vähän hihan silmukoita, hihat tuppaa monesti olemaan aika kapeita näissä ylhäältä aloitettavissa malleissa. Tämä on myös aika paljon lyhyempi kuin se aiemmin tekemäni takki.


Neulominen sujui varsin mukavasti, tosin huomasin vasta erotettuani hihat että yksi kerä taisi olla eri värjäyserää. Se ei tosin haittaa kun mallissa olisi muutenkin juuri samalla kohtaa erivärinen raita. Takaa otetussa kuvassa näyttää olevan toinenkin erivärinen raita mutta se on varmaan joku optinen harha tai jotain koska sen pitäisi toki näkyä myös edessä koska ne on neulottu yhtäaikaa etureunasta etureunaan. Vähän kummallista.


Pesin takin ennen käyttöä ja tuosta viininpunaisesta lähti yllättäen aika paljon väriä. Osa vaaleista raidoista on sen näköisiä kuin niille olisi kaatunut jotain marjamehua. Nämä kuvat olen ottanut sen ensimmäisen pesun jälkeen. Eihän noita värjäytymiä niin kovin helposti huomaa mutta kyllä ne harmitti.


Marssin siis kauppaan ja ostin semmoisen värinkerääjäliinan. Laitoin takin liinan kanssa uudestaan pesuun ja koneesta tuli puhdistunut takki ja punaiseksi värjäytynyt liina. Tämä liina on semmoista kestomallia joten tulen varmasti käyttämään sitä joka kerta kun pesen tämän takin.


Olin ostanut lankaa silloin reilu vuosi sitten 700 grammaa, 8 kerää viininpunaista ja 6 kerää hiekanväristä. Aloitn pelätä että langat ei ehkä riitäkään ja kun kauppareissulla huomasin että lankaa oli vielä muutama kerä hyllyssä ja vieläpä tarjouksessa niin ostin kaksi kerää lisää. No niistä jäi sitten se toinen kerä kokonaan käyttämättä, vaalean langan käytin ihan kokonaan, viimeiseen raitaan piti ottaa vähän apuja aiemmista langanvaihtokohdista (vaihdan kerät reunassa ja sinne jää joskus pidempiä pätkiä).


Neuloin takin muuten ohjeen mukaan ylhäältä alas mutta hihat aloitin alhaalta ylös että sain nätimmän reunan hihansuuhun kun en halunnut siihen i-cord reunusta.

Malli: BlueSand Cardigan
Lanka: SMC Violena, puuvilla-viskoosi sekoitelanka
Puikot: pääasiassa 3.5 mm jossain taisin käyttää myös 3 mm puikkoja


4 kommenttia:

 1. Enpä ole tuollaisesta värinkeräysliinasta kuullutkaan. Täytyypä panna vinkki korvan taakse.

  VastaaPoista
 2. Kaunis takki. Tuollaisela aikataululla, en pysty kuvittelemaan että itse tällaista työtä valmiiksi saisin. Harmillisia tilanteita nuo kun lanka uhkaavasti näyttää loppuvan juuri hieman ennen työn valmistumista. Iselläni on käytössä nuo kertakäyttöiset väriliinat aina vähintäänkin pessessäni kirjavaa pyykkiä. Ne kertakäyttöisyydestään huolimatta toimivat kyllä useammankin pesun jos eivät ole aivan värikylläiset.

  VastaaPoista
 3. Kaunis takki ja erityisen hieno tuo viininpunainen, joka tosin näyttää mun näytöllä tosi kauniilta ruskealta :-D
  Tuo liinajuttu oli mulle aivan uusi, onpa loistava keksintö!

  VastaaPoista