keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Mosaiikkia

Tourin viidennen kierroksen ohje oli varmaan kisan haastavin, mosaiikkineuleesta on vaikea saada tasaista ja aika moni jättikin tämän kierroksen väliin.


Mun mielestä ohje oli nopeaa neulottavaa, kuten tavallista opin ison osan ohjeesta ulkoa jo muutaman ensimmäisen mallikerran aikana. Neuletta on ehkä vaikea lukea mutta kyllä siihenkin voi oppia harjoittelemalla.


Monelle tuli kantapäästä aika iso. Mulla on kerrostiheys yleensä muutenkin isompi kuin ohjeissa ja tällä kertaa otin kantapään edestakaisten kerrosten kohdalle pienemmät puikot joten kantapäästäkin tuli ihan sopiva.


Lankavalintana tällä kertaa Lidlin sukkalanka, nämä on sitä toissavuoden vähän karheampaa erää. Neulos pehmeni vähän pesussa mutta ei nämä kyllä mitkään luksussukat ole vieläkään. Mallin nimi tulee siitä että ohjeessa on monta erilaista kaaviota joista neuloja saa valita mieleisensä.


Malli: Six Tastes
Lanka: Crelando Anika
Puikot: 2.25 mm


Koska tämä on mun blogin 500. postaus, arvon kaikkien kommentoijien kesken villasukat voittajan valitsemalla mallilla. Arvonta suoritetaan elokuun ekana sunnuntaina.

22 kommenttia:

 1. Mosaiikkia voiskin joskus kokeilla. Nämä on nätit sukat.

  VastaaPoista
 2. Näpsäkät sukat. Sanohan millä pystyy kerrostiheyteen vaikuttamaan. Itselläni sama ongelma, en millään pääse ohjeiden lukuihin, vaikka kuinka pienentää puikkoa.

  VastaaPoista
 3. Onnea tasaluvusta! Tämä oli minusta kiva malli, mukava päästä kokeilemaan mosaiikkia.

  VastaaPoista
 4. Olet kyllä niin taitava sukkien neuloja, että olisi ihan mahtavaa voittaa sun tekemät sukat.

  VastaaPoista
 5. Kauniit on nämä sukatkin, niinkuin suurin osa näkemistäni töistäsi! :)
  nensku

  VastaaPoista
 6. Hienot on sukat. Mie sain Tourilla aikaiseksi vain yhdet sukat ja nekin myöhässä. �� Onneksi kuiten edes ne. Kädet tuppaa nykyään mennä neulomisesta melko kipeiksi.

  VastaaPoista
 7. Minä tykkäsin mosaiikin neulomisesta, vaikka ei tullutkaan niin nättejä sukkia mitä sulla. Blokkaus ja kostutus auttoivat kyllä asiaa. Mukana arvonnassa, sukkia ei oo ikinä liikaa:)Eeva/Neuloja80

  VastaaPoista
 8. Ootko koskaan laskenu monet sukat teet vuodessa? Ite oon hidas sukkien neuloja, mutta ihana stalkata siun neuleita, siun sukat on parhautta :)

  VastaaPoista
 9. Tasaiselta näyttävät sukat. Monet muutkin ovat mosaikista sanoneet että jäljestä tulee epätasaista. Itselläni tuo kirjoneule on vielä opettelun asteella ja mosaikki vaikuttaisi helpolta tavalta saada aikaan kirjoneuletta. Ei tarvitsisi niin paljon huolehtia lankajuoksuista.
  Kauniit sukat ja kivasti sopii lanka väriensä puolesta tässä.

  VastaaPoista
 10. Teet tosi hienoja kirjoneulesukkia, itseltä onnistuu lähinnä kuviolliset yksiväriset.

  Pirjo

  VastaaPoista
 11. On kyllä hauskan näköinen tuo kantapää. Hienot sukat!

  VastaaPoista
 12. Värivalinnat ovat hyvin harmoniset. Kauniit sukat ^___^

  VastaaPoista
 13. Tulipa noista kivan näköiset sukat! En ole koskaan kokeillut mosaiikkineuletta, jotenkin kuulostaa kovin työläältä perinteiseen kirjoneuleeseen verrattuna.
  En ollut huomannutkaan tätä arvontaa, vaikka mielenkiinnolla olen seurannut postauksiasi. Olisipa upeaa voittaa tekemäsi sukat!

  VastaaPoista
 14. Tulipa noista kivan näköiset sukat! En ole koskaan kokeillut mosaiikkineuletta, jotenkin kuulostaa kovin työläältä perinteiseen kirjoneuleeseen verrattuna.
  En ollut huomannutkaan tätä arvontaa, vaikka mielenkiinnolla olen seurannut postauksiasi. Olisipa upeaa voittaa tekemäsi sukat!

  VastaaPoista
 15. Onnea tasaluvusta! Sukat ovat todella hienon näköiset.

  VastaaPoista
 16. Kauniit värit sun mosaiikeissa! Ja jälki ei ole ollenkaan sellaista sekasotkua, niinkuin monella näytti tekniikasta johtuen olevan. Ei itse asiassa ollenkaan pöllömmän näköistä, tykkään.

  VastaaPoista
 17. Onnea 500 postauksesta ja tunnustan ettei minulta synny näin kauniita sukkia eri tekniikoilla. Joskus olen kokeillut mutta purkamaan joudun tekeleeni. Mestarineulojan sukat kyllä kelpaisivat 😊

  VastaaPoista
 18. sain juuri maailman kauneimmat sukat! Kiitos! En aikonut osallistua arvontaan, mutta jos sopii, niin osallistun siten, että jos voitan, palkinto menee kaverille, joka on ilahdutuksen tarpeessa :)

  VastaaPoista
 19. Sun sukat näyttää tosi tasaisilta eli mosaiikista voi siis saada myös kaunista. :)

  VastaaPoista
 20. Sun sukat näyttää tosi tasaisilta eli mosaiikista voi siis saada myös kaunista. :)

  VastaaPoista