tiistai 26. heinäkuuta 2016

Pitsiä ja helmiä

Heinäkuu lähestyy loppuaan ja Tourin viimeinen sukkaohjekin on jo julkaistu. Vähän oon jäljessä näiden postausten kanssa joten tällä viikolla esittelen kaikki loput Tour de Sock kisan sukat ja elokuussa sitten taas jotain ihan muuta. Ehkä sukkia silloinkin kukapa tietää.


Tourin neljännellä etapilla lisättiin sukkiin helmiä. Mä sain tämän ohjeen joskus keväällä ja ensimmäinen versio aiheutti vähän nikottelua kun suunnittelija oli unohtanut kääntää koodikielen neulemerkeiksi. Mietin ihan pienen hetken että onpas nyt tarkoitus lisätä vaativuustasoa roimasti mutta onneksi virhe huomattiin äkkiä ja merkit alkoivat pian näyttää tutuilta.


Ohje on amerikkailaiseksi ohjeeksi hyvin lyhyt, muutama rivi tekstiä ja kaaviot. Helmet lisättiin tällä kertaa nostettuun silmukkaan, ihan joka helmeä en jaksanut kierrättää vaan nostin helmikerroksella vain silmukan ja lisäsin helmen vasta juuri ennen silmukan neulomista seuraavalla kierroksella.


Lankavalinta ei osunut tällä kertaa ihan nappiin, Hjertegarnin Sock 4 säikeytyy välillä likaa joten helmien lisääminen oli vähän hankalaa.


Helmet on tälläkin kertaa semmoisesta askartelukaupan pakkauksesta jossa oli monen värisiä helmiä. Koska helmet on kaatuneet muutaman kerran värit olivat ihan sekaisin joten otin sitten summassa ihan kaikenvärisiä helmiä.


Malli: A Song of Beads & Lace
Lanka: Hjertegan Sock 4
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko


1 kommentti:

  1. Moniväriset helmet ja harmaat sukat sopii kyllä hienosti yhteen!

    VastaaPoista