sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Timantteja

Tourin kolmoskierros käytiin jo ajat sitten mutta sateinen sää ei ole oikein innostanut sukkien kuvaamiseen ja testivaiheessa otetut kuvat oli kaikki jotenkin huonoja (ja ehdin pingottaa sukat vasta viikko sitten).


Tämän ohjeen sain sähköpostiini testattavaksi joskun huhtikuun loppupuolella. Siinä sitten kisasin sukkahullutuksessa ja aloittelin Tourin sukkamallien testaamista joten kevät oli kyllä jatkuvaa sukkaneulontaa.


Ohje oli vielä vähän keskeneräinen kun aloitin testaamisen, pitkään aikaan en ole purkanut mitään niin paljon kuin tämän mallin ensimmäistä testisukkaa. Taisin neuloa kantapäänkin ainakin kolmeen kertaan ja vasta toisessa parissa on ihan ohjeen mukaiset kantapäät.


Mallin suunnittelija on kuitenkin kiva ja hänelle voi lähettää myös tyhmiä kommentteja. Sain selittää muutaman asian pariin eri kertaan kunnes hän ymmärsi mitä tarkoitin.


Pääasiassa testaaminen oli kuitenkin tälläkin kertaa kirjoitusvirheiden bongaamista ja lyhenteiden kyselemistä.


Koska ohje oli vielä vähän keskeneräinen kun sain ensimmäisen version, monet huomaamistani pikkuvirheistä oli jo korjattu seuraavaan versioon ennenkuin ehdin ilmoittaa ne eteenpäin.


Tässä mallissa silmukat menevät koko ajan eri suuntiin joten ei ehkä ihme että monet saivat sukistaan samoilla minimikierroksilla paljon isommat kuin minä, itseasiassa mulla taitaa olla tuossa toisessa parissa enemmänkin kuin minimi kerrosmäärä. Mulla on yleensä kerrostiheys vähän enemmän kuin ohjeessa ja tässä sukkien kokoon vaikuttaa hyvin paljon silmukka- ja kerrostiheydet, jos toinen on vähänkin pielessä niin koko muuttuu helposti aika paljonkin.


Tein ensin tuon sinisävyisen parin M-koon ohjeella ja sitten juuri ennen etapin alkamista aloitin vielä toisen parin S-koolla raidallisesta langasta. Ohje sopii paremmin pätkävärjätylle langalle, Novitan Nalle Taika langasta on tehty jo monta kivaa paria.


Malli: Diamondback Socks
Langat: Invictus Yarns Adventure (sini-vihreä) ja Alize Superwash 100 (raidallinen)
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko


1 kommentti: