tiistai 2. elokuuta 2016

Pitsiä ystävälle

Neulojaystävällä on synttärit heinäkuun lopulla ja olen aina joskus lähettänyt hänelle yllätykseksi sukkapostia. Ihan ei osunut perille meno oikeaan päivään tänäkään vuonna mutta ei kai se haittaa.


Ystävä pitää vihreästä joten olin päättänyt jo ennen Jyväskylän neulefestareita että ostan sieltä sopivan langan ja onneksi Lanitiumilla olikin juuri oikea vihreä väri myynnissä.


Lanka on aivan ihanaa Basic Merino Sockia, pehmeää kuin mikä mutta kuitenkin kiva neuloa.


Ohjeen otin suosikkineulekirjastani. Tämä on kirja jonka kanssa voisin lähteä autiolle saarelle vaikka kuinka pitkäksi aikaa, mukana vain kilokaupalla lankaa ja niihin sopivia puikkoja. Joka selauksella löydän jotain uutta mitä voisi joskus kokeilla jonnekin. Muutamilla kuuluisilla neulesuunnittelijoilla taitaa olla tämä sama kirja, niin tuttuja mallineuleita on jossain malleissa tullut vastaan.


Neulominen sujui oikein mukavasti vaikka pari päivää menikin vauvaa vahtiessa ja sukat valmistuivat vähän myöhemmin kuin ajattelin. Näihin on neulottu lämpimien ajatusten lisäksi myös kesän aurinkoisimpia päiviä.


Testasin samalla uusia puikkojani. Ostin Chiaogoon minipyöröt eli viidet erikokoiset puikonpäät (1.5 mm - 2.5 mm) ja kolme eripituista kaapelia. Ilmeisesti pyörittelen puikkoja varsin tehokkaasti kierretyissä silmukoissa ja nurjaa tehdessä, oikean käden puikko meinasi irtoilla kaapelista ja sitä piti aina välillä kiristää. Muuten oikein kivat puikot, teräosan neulomiseen riitti se lyhyin kaapeli oikein hyvin.


Kuvia ottaessa totesin että tämä lankaa varmaan nyppääntyy helposti käytössä, tuntui että sukat jää kiinni karheaan kiveen kun nousin seisoman kivellä. Käyhän ne nuhjuisetkin sukat vaikka sitten unisukkina.


Malli: Ihan oma
Lanka: Lanitium ex Machina Basic Merino Sock väri Radioactive Swamp
Puikot: 2.25 mm pyörötArvontaan ehtii vielä osallistua.


3 kommenttia:

  1. Tosi upeat sukat! Kaunis väri ja siihen täydellisesti sopiva malli! Mulla itsellä on tuo sama 250 Knitting Patterns Book ja se on kyllä huippu. Ja vaikka kuinka olen tuota myös selaillut - kivaa iltalukemista ;) - niin en yhtään muistanut että tuollainenkin kuvio sieltä löytyy. Minulla on näitä japanilaista kirjoja pari-kolme muutakin (hankitutin edullisesti tyttärellä kun oli Japanissa vaihdossa) mutta tuo on kyllä paras niistä.

    VastaaPoista
  2. Kauniit sukat ja aivan ihana lanka!

    VastaaPoista