sunnuntai 28. elokuuta 2016

Talviset niityt

Blogiarvonnan voittajalla ei ollut heti mielessään palkinnoksi haluamaansa sukkamallia joten kysäisin olisiko jokin aika sitten ostamassani Sukkakirjassa joku malli jonka hän haluaisi.


Olihan siellä, Loistavat niityt malli kiinnosti eniten. Olisin saanut muokata mallista myös lyhyemmän version mutta päädyin sitten tekemään täyspitkät sukat koska niitä teen harvemmin ja kirjoneule on vaan niin kivaa.


Väritoiveena oli harmaa ja koska löysin vain muutaman erilaisen harmaan sävyn pikaisella etsimisellä, otin harmaan kaveriksi sinisen pari sävyä, valkoisen ja sitten vielä sinisen vastavärin eli oranssin.


Harmaista kaksi oli kokonaisia uusia keriä, myös tummansininen oli ihan kokonaisesta kerästä. Kaikki muut langat on jämiä ja käytinkin yhden vajaan kerän ihan kokonaan loppuun. Lankaa kului näihin sukkiin pikkuisen alle 200 grammaa.


Malli on ollut Handussa myynnissä tarvikepakettina ja pakettiin kuului silloin 450 grammaa lankaa eli yli kaksien sukkien verran.


Tein ensin ensimmäisen varren tuon sini-valkoisen kuvion loppuun asti valmiiksi, aloitin sitten toisen sukan ja mietin samalla mitä värejä käytän lopuissa raidoissa. Sitten neuloin toiseen sukkaan kaikki ohjeessa olevat raidat ja koska varsi vaikutti vähän lyhyeltä (jäi mulla hassusti polven puoliväliin) lisäsin vielä yhden kirjoneuleraidan ja sain sukkaan vähän lisäpituutta.


Terään tein vielä yhden kirjoneuleraidan koska yksivärisen sileän neulominen on niin tylsää ja koska mä voin.


Minulla on tästä kirjasta toinen painos jonka pitäisi olla korjattu, mutta ainakin tämän mallin viimeisessä kirjoneulekaaviossa oli muutamia virheitä. Muutenkin osa kaavioista on vähän hankalasti luettavia mutta tämä pari ei ehkä kuitenkaan jää ainoaksi tästä kirjasta.


Malli: Loistavat niityt
Langat: Alize Superwash 100, keskiharmaa, tummansininen ja valkoinen, Handu perussukkalanka, tumma siniharmaa ja oranssi, Lanitium basic sock, sterling, Canon Hand Dyes John Merino Sock, magical ja Drops Fabel vaalean harmaa.
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko


Pihapihlaja ei näköjään osaa oikein päättää olisko nyt kevät vai syksy.

7 kommenttia:

 1. Nää on maaliman ihanimmat sukat!!! Makaan sängyllä ja hehkun onnesta!!! Miljoona kiitosta ja vielä enemmän <3
  En tykkää vaan rakastan! Oot ihan sairaan nopee! Ja ihana ja parhautta! Joko sanoin että KIITOS!!!

  VastaaPoista
 2. Ihanat! Ja piiiiitkät! Kertakaikkisen hienot.
  Mielenkiintoisen näköinen tuo kirjoneuleesi tausta. Täytyykin lähteä etsimään tietoa tuosta tekniikasta.

  VastaaPoista
 3. Tosi hienot :) Kauniit värit näissäkin.

  VastaaPoista
 4. Piti tulla kiittämään: sukat on olleet super ihanat, paljon rakastetut, paljon käytetyt ❤

  VastaaPoista