lauantai 7. tammikuuta 2017

Huivitus

Vuoden ensimmäinen neule alkaa olla langanpäiden päättelyitä ja muita viimeistelyjä vaille valmis joten esittelen muutamassa seuraavassa postauksessa pikaisesti jouluksi valmistuneet neuleet niin pääsen sitten aloittamaan myös uuden neulevuoden.


Siskontyttö lähetti marraskuussa mun kännykkään kuvaviestin jossa oli harmaa kaulahuivi.


Kuva oli aika epämääräinen mutta oletin kuvassa olevan ihan perus patenttineulekaulahuivin. Leveystoive oli 40 cm ja väritoiveena vaaleanpunainen. Koska kuvan huivi näytti pörröiseltä, valitsin langaksi jokin aika sitten testiin saamani Fashion Kid Light langan.


Aloitin ensin aika isolla silmukkamäärällä ja puoli kerää neulottuani totesin että ei onnistu. Vähensin silmukkamäärästä kolmanneksen ja huiviin tuli leveyden lisäksi myös pituutta aika sopivasti. Käytin huiviin ihan koko kerän.


Mulla oli työssä ensin pitkähkö metallinen pyöröpuikko ja neulominen oli aika hidasta ja hankalaa, ihan liian liukkaat puikot tälle langalle. Viimeisen kolmanneksen ajaksi vaihdoin työhön 15 cm pitkät koivuiset sukkapuikot ja voi miten paljon helpommaksi neulominen muuttui. Loppulangasta tein vielä tuommoiset huopahapsut kun sellaiset näytti kuvassakin olevan. Lopputulos on pehmoinen kuin hattara, ei kovin ryhdikäs mutta ei kai tämmöisen leveähkön huivin pidäkään olla ryhdikäs. Ja nää mun hämärässä otetut kuvat on näköjään ihan yhtä selkeitä kuin se kännykkään tullut alkuperäinen kuva.


1 kommentti:

  1. Hei! Ostin tänään käsityölehden ihan sen sinun sukkamallisi vuoksi. Yleensä ostan korkeintaan pari numeroa vuodessa ja tämän numeron halusin talteen. Onnea voitosta! Olen myös laittanut pesuun kaksi lapaspariani, molemmat sinun tekemisäsi. Mitään muita käsineitä en oikeastaan käytäkkään. Ihania ovat molemmat vieläkin ja olleet kovassa käytössä. Marjo Saukonperältä.

    VastaaPoista