sunnuntai 29. tammikuuta 2017

Pionit

Joulukuussa järjestämäni arvonnan voittaja valitsi palkinnokseen lapaset.


Lapaset on olleet valmiit ja perillä jo pidemmän aikaa. Kuvat on vähän pimeitä kun en ollut tammikuun alussa paljoakaan kotona päivänvalon aikaan.


Malliksi valikoitui Viilit vanttuut & vallattomat villasukat kirjasta Pionit.


Lankoja etsin jonkin aikaa ja päädyin lopulta ONlinen paksumpaan sukkalankaan ja tilkkutytön värjäämään suomenlampaan villaan. Valitsemani langat olivat vähän eripaksuisia mutta sopivat ihan hyvin yhteen.


Mallissa on paljon pitkiä langanjuoksuja joita sidoin tekemällä nurjalle ylimääräisiä silmukoita. Ohjeessa neuvottiin jatkamaan kirjoneuletta, tosin vain yhdellä värillä, ihan lapasen kärkeen asti joten jatkoin nurjalla noilla ylimääräisillä silmukoilla. Tosin jouduin laittamaan niitä kärkiosaan aika tiheään että vuorista ei olisi tullut liian harva. Molemmissa lapasissa on sama kuvio, vain peukalon paikka on eri.


Malli: Pionit
Langat: ONline Supersocke linie 7 ruskea ja kasvivärjätty suomenlampaan villalanka pinkki
Puikot: 3.25 mm sukkapuikot


3 kommenttia:

 1. Wow! miten hienot! Olen tuota mallia katsonut myös sillä silmällä, mutta olen paljon parempi aikomaan kuin toteuttamaan ;)

  VastaaPoista
 2. Arvonnan voittajana ja näiden lapasten käyttäjänä voin vain kommentoida, että istuvat käteen täydellisesti ja ovat todella lämpimät. Kiitos vielä kerran ihan valtavasti näistä ihanuuksista, vieläpä mun lempiväreillä tehtynä :)
  -Hennuska

  VastaaPoista
 3. Nämä ovat kyllä kauniit, hyvä väriyhdistelmä. Pitäisi kyllä opetella tuo lankojen sitominen tällä tavalla. Se vaan tuntuu hirmuisen pelottavalta, en ole vielä uskaltanut kokeilla :D

  VastaaPoista