lauantai 14. tammikuuta 2017

Kahden päivän peitto

Sitten kun kaikki nuo lapaset olivat valmiit, olikin jo melkein joulu.


Kaksi päivää ennen aattoa tajusin että en ollut muistanut suvun uusinta tulokasta, kesällä syntynyttä pientä poikaa vielä mitenkään.


Haalaria en ehtisi tehdä kahdessa päivässä vaikka olinkin lomalla. Peittoa voisin yrittää ja jos ei onnistu niin sitten aattoaamuna kauppaan hakemaan jotain.


Eipä sitten muuta kuin mallia miettimään. Suvi Simolan Vadelma on kiva malli ja yhden semmoisen olen jo neulonutkin. En kuitenkaan jaksanut tulostaa ohjetta tai ladata sitä tabletille vaan päätin suunnitella mallin samalla kun neuloin.


Otin pohjaksi suunnittelemani pitsineliön ja jatkoin sitten peittoa ihan oman pään mukaan. Pitsineliöön löytyy ohje tästä projektista, kaavio on viimeisissä kuvissa.


Tein siis neliön jälkeen muutaman kerroksen ainaoikeaa (tai siis vuorotellen oikeita ja nurjia kerroksia) ja jatkoin sitten sileällä neuleella. Sitten taas ainaoikeaa ja tuon keskusneliön pitsimallia. Vielä yksi sileä raita ja viimeksi Feather & Fan pitsiä. Reunuksesta piti tulla leveämpi mutta viimeiset kerrokset olivat pitkiä ja aatonaattoilta jo kovin myöhäinen joten ihan niin monta kerrosta en jaksanut kuin olisin halunnut.


Ja maratonneulonta sai molemmat kädet niin kipeiksi että laskin päättelykerroksella silmukoita ja hoin itselleni että kyllä minä jaksan ja pystyn. Sitten vielä peitto kylpyyn ja linkouksen kautta pingottumaan yön ajaksi. Aattona pakettiin ja lahjaksi.


Lankana käytiin Lontoosta ostamaani Bronte DK lankaa. Lankaa kului noin 360 grammaa, peiton leveys on reilu metri (en mitannut) ja puikot taisivat olla 4 mm.

4 kommenttia: