tiistai 28. helmikuuta 2017

Luonnossa

Vielä on yhdet viime vuonna valmistuneet sukat esittelemättä. Novita ja Pirkka-lehti järjestivät viime syksynä suunnittelukilpailun jossa piti suunnitella Suomen luontoa kuvaavat sukat. Nää kuvat on sitten ihan kamalia, parempaan en pystynyt joulukuun puolivälissä aamulla ennen auringonnousua.


Huomasin kilpailukutsun Pirkka-lehdessä ja mietin mielessäni minkälaiset sukat voisivat olla kivat. Hiljaisina työpäivinä piirtelin kuvioita paperille (post it tarralapuista saa ruutupaperia kivasti kun piirtelee siihen itse viivoja). Koska oli sopivasti puolukka-aika niin ne mun piirrokset kuvasivat kaikki marjoja.


Unohdin sitten koko kisan pitkäksi aikaa kunnes joulukuun alussa tytär kysyi olenko jo osallistunut. Kerroin että mulla on kyllä idea mutta kisa loppuu kohta eikä mulla ole kyllä sopivaa lankaakaan. Tytär lähti suunnilleen heti kauppaan ja haki mulle kerän punaista lankaa joten pakkohan mun oli osallistua. Seuraavana päivänä piirsin ne marjahahmotelmat puhtaaksi ja tein vielä silmukkamäärään sopivan pöllökaavion ja komanneksi kuusipuita.


Ensimmäisen kirjoneuleraidan jälkeen totesin että ihan pelkät kirjoneulesukat on jo niin nähty joten laitoin raitojen väliin pikkuisen pitsiä. Sitten vain neuloin. Ekan sukan kiilakavennuksissa tein tyhmän virheen ja kavennukset tulivat hassusti vähän sivuun. Purin sitten toisen puolen kavennukset (vain ne muutamat silmukat) ja korjasin kavennuksen oikeaan paikkaan. Aikaa kului kivasti ja sukat olivat valmiit vasta päivää ennen viimeistä palautuspäivää.


Sitten melkein unohdin koko asian kunnes sain sähköpostia helmikuun alussa: Onneksi olkoon olet voittanut.. Olin kyllä todella hämmästynyt. Ja niin oli tytärkin, totesi vain että sinähän teit ne niin äkkiäkin. Ehkä se oli sitten se hyvin haudottu idea noista puolukoista joka vakuutti raadin.


Langat: Novita Venla valkoinen, punainen ja musta
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko


6 kommenttia:

 1. Sydämelliset Onnittelut!
  Olet mestarineuloja - voittoja ropisee! Me muut vaan valmiista mallista neulotaan, kun ensin ihastellaan. :)

  VastaaPoista
 2. Yksinkertainen malli on usein se ihastuttavin. Onnittelut voitosta :3

  VastaaPoista
 3. Onnea. Ihailin noita juuri Pirkka-lehdessä.

  VastaaPoista
 4. Nää on kyllä niin nätit! Täytyy ehdottomasti tehdä itselle omat! :) Ja malli on kiva kun voi soveltaa halutessaan mustikkoihinkin ;) Onnea vielä!

  VastaaPoista
 5. Onnea voitosta! Värimaailma on kiva ja puollukat iskevät ihan täysiä. Täytynee muistaa nämä kun sukkia taas tekee mieli tehdä.

  VastaaPoista
 6. Kivat sukat! Onnea voitosta! Päivällä katsoin täältä sukkiasi ja nyt oli palattava kommentoimaan ja kurkkimaan uudestaan kun luin Pirkka-lehteä - todella kivan mallin olet suunnitellut!

  VastaaPoista