sunnuntai 19. helmikuuta 2017

Vaihteeksi vaate

Nämä langat ovat saaneet odotella vuoroaan aika kauan. Ohjeenkin ostin jo paljon ennen lankoja.


Käytiin pari vuotta sitten kesälomareissulla ja reitti kulki sopivasti Pirtin Kehräämön ohi (ehkä piti tehdä pikkuinen mutka). Mulla oli tämä lanka mielessä jo tehtaanmyymälään mennessä, siellä piti vain valita väri.


Jostain syystä ihastuin juuri tähän oranssiin jota oli sitten harmittavasti vain 500 grammaa. Senpä takia langat ovatkin odottaneet neulomistaan niin kauan, epäilin että lanka ei millään riitä tähän malliin.


Onneksi vihdoin rohkaistuin aloittamaan, mielessä oli kyllä korvaava lanka jos olisi sattunut käymään niin huonosti että lanka olisi loppunut kesken. Eipä kuitenkaan loppunut vaan riitti juuri ja juuri, napit ommeltuani jäljellä oli kolme pientä pätkää, yhteensä noin 20 cm lankaa.


Ohje on hyvin kirjoitettu ja mallilla on neulottu niin monta villatakkia että virheitä tuskin on missään koossa. Neuloin takin ohjeen S-koolla, M-koko olisi ollut ehkä hieman väjempi mutta sitten olisi kyllä loppunut lanka kesken.


Takki neulotaan ylhäältä alas saumattomasti ja langankin jatkoin aina russian join-tekniikalla joten pääteltäviä langanpäitä ei ollut lopussa kuin muutama.


Napit löysin omasta varastosta. Tosin ompelin napit kahteen kertaan kun käytin tyttöä makutuomarina ja hän valitsi ensin paremman väriset mutta aivan liian pienet napit.


Malli: Grandpa Cardigan
Lanka: Pirtin Kehräämön kampalanka 110 tex x 4, se paksumpi kampalanka siis
Puikot: pyöröpuikko, ehkä 4 mm


7 kommenttia:

 1. Upea takki. Ja juuri näin niiden lankojen pitäisikin aina mennä. Ei jää turhia jämiä varastoihin.

  VastaaPoista
 2. Valtavan kaunis takki ja väri ihan nappiin! :)

  VastaaPoista
 3. Kaunis takki ja hyvinhän se lankakin riitti😊

  VastaaPoista
 4. Voi, miten kaunis takki!!!!! Olen katsellut ohjetta Ravelryssä, mutta nyt vakuutuin siitä, että joskus voisin vaikka neuloa sen.

  VastaaPoista