sunnuntai 4. maaliskuuta 2018

Helpot raitasukat

Ostin Tampereen messuilta kerän Regian Pairfect lankaa kun sattui olemaan sopivasti tarjouksessa ja olen jo hetken halunnut kokeilla tuleeko ne raidat niin helposti.


Sain myös loppuvuodesta minipyörön jolla sukkien neulomisen pitäisi sujua helposti.


Aloitin sukat sillä minipyöröllä, siis pienellä pyöröpuikolla jonka pituus on suunnilleen sukanympärys. Nämä minit ovat merkkiä HiyaHiya joka on mun ehdoton suosikki pidemmissä pyöröissä.


Mutta tämä mini on sitä terävää mallia jota en ole pidemmissä vielä kokeillut eikä oikein sopinut mun neulontatapaan. Puikko-osa on tosi lyhyt, ehkä kuitenkin hieman pidempi kuin aiemmin kokeilemissani. Puikosta voi pitää kiinni vain sormenpäillä eikä koko kädellä kuten yleensä pidän. Ja siirtelin puikkoa myös sormenpäillä jolloin puikon terävyys  oli vähän haitaksi. Neulominen tuntui tosi hitaalta vaikka lopputulos olikin tasainen ja puikonvaihdot ei hidastaneet.


Neuloin sukkaa matkalla Jyväskylän talvisille neulefestareille ja koska Ilulla oli siellä HiyaHiyan puikkoja myynnissä, ostin messuilta uuden bambupyörön jolla jatkoin sukkaa kotimatkalla. Kotiinpäin mennessä sain neulottua tuplasti sen määrän mitä mennessä joten ei se hitaus sitten ollutkaan vain kuvitelmaa.


Sukista tuli ihan samanlaiset pienellä vaivalla mutta ehkä en osta tätä lankaa enää toiste. En tykkää tuosta kapeasta valkoisesta raidasta ennen kantapäätä ja jos en olisi vähän kikkaillut niin sinisestä olisi tullut myös kapea raita kantapään jälkeen. Mutta lanka sopii varmasti semmoiselle joka ei tykkää raidottaa itse sukkiaan tai tykkää että sukkien pitää olla identtiset.

3 kommenttia:

  1. Olen myös harkinnut minipyöröjä, mutta toistaiseksi jääneet hankkimatta. Taidan jatkaa metrisillä. Kivat sukat, eikä tuo valkoinen raita ennen kantapäätä haittaa mitään.

    VastaaPoista
  2. Olipa hyvä lukea kokeneen neulojan mielipide minipyöröistä. Ne taitavat sopia parhaiten juuri perussukan neulontaan, eivät kirjoneule- tai palmikkosukkiin.
    Tuolla raitalangalla saisi nopeasti lahjussukkia aikaiseksi.
    kopmar

    VastaaPoista