sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Juustoa?

Sock Madness kisan karsintakierroksen sukkaohje julkaistiin maaliskuun alussa. Aloitin heti julkaisupäivänä ja mielestäni kivalla väriyhdistelmällä, sininen raitalanka jossa aika läheiset sävyt ja valkoinen yksivärinen.


Lueskelin sitten kysymysketjua joka kisan aluksi keskittyi lähinnä siihen mitä värejä saa valita ja koska suunnittelija oli niin ehdoton että pääväriksi käy vain yksivärinen lanka niin pari tuntia neulottuani kiskaisin puikot pois ja etsin uudet langat.


Ja sitten vaihdoin vielä kuviovärin yksivärisestä raidalliseen kun kuviovärin väristä ei ollut muuta ohjetta kuin että sen on oltava vaaleampaa kuin pääväri ja jos kirjavaa niin mikään väri ei saa olla samaa tai lähes samaa kuin pääväri.


Malli on ihan helppo mutta pikkuisen tylsää neulottavaa. Kuvioraidassa lankaa nostellaan työn edessä yhdellä kerroksella ja muuten neulotaan oikeaa ja resoria.


Ekan sukanvarren tehtyäni aloin miettiä miksi tämä väriyhdistelmä näyttää niin kovin tutulta ja totesin sitten nähneeni jonkun Arlan juustomainoksen jossa on hyvin samanlaisia värejä. Alusta aloittaminen ei enää huvittanut joten mielikuvasta huolimatta päätin neuloa sukat loppuun.


Sukat valmistuivat hissukseen, ihan hyvissä ajoin kyllä, aikaa on vieläkin monta päivää. Esitin valmistumisviestissä toiveen että en päätyisi tänäkään vuonna siihen nopeimpien tiimiin, saas nähdä miten käy.


Kysymysketjussa ei taida olla vieläkään yhtään varsinaista ohjetta koskevaa kysymystä, ohje on varsin selkeä ja helppolukuinen. Mutta ketju on täynnä viestejä saanko tehdä niin tai näin kun tykkäisin enemmän. Vastaus on yleensä, et saa. Kisaohjeet pitää neuloa miten ne on kirjoitettu ja sooloilla ei saa. Tosin tässä ohjeessa oli useampia vaihtoehtoja jo ohjeessa tarjolla mutta silti löytyy aina niitä jotka tekisivät mielestään paremmin jollain toisella tavalla.


Malli: Fee Dragee, kisan jälkeen luultavimmin ilmaisohje
Langat: Novita Venla ja Opalin raitalanka
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti