sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Miehelle

Vuoden ekassa Novita-lehdessä oli ohje miesten saumattomaan villapaitaan ylhäältä alas. Koska suurin osa miehen paidoista on viime vuosituhannelta, ajattelin käyttää sukkakilpailussa palkinnoksi saamani lahjakortin miehen paitalankoihin.


Valitettavasti paikallisessa S-Marketissa ei ollut Novitan Wool Cotton-lankaa joten päätin ostaa langat samalla reissulla kun kävimme Neulefestareilla Jyväskylässä.


Lankojen oston kanssa meinasi käydä vähän hassusti kun sitä lankaosastoa ei vaan näkynyt missään. Lopulta, kun olimme jo kiertäneet mun mielestä koko kaupan ja tultu jo poiskin kassan kautta ja jonotin Subiin, mies tuli sanomaan että tuollahan ne on sisäänkäynnin vieressä. Eli takaisin kauppaan, koriin kaikki hyllyssä olevat farkunväriset kerät (16 kerää) vielä yhdet puikot ja uudestaan kassalle.

Oon ilmeisesti neulonut liikaa englanniksi kun jouduin tavaamaan ohjetta aluksi ihan urakalla että pääsin alkua pidemmälle. Lopulta ohje oli hyvinkin selkeä ja helposti seurattava.


Mun tiheys oli jonkin verran pielessä joten loppujen lopuksi tämän on tehty vain vähän pienintä kokoa isommalla silmukkamäärällä, lopetin lisäykset kun paidasta näytti tulevan jättimäinen ja lankaakin kului hurjasti.


Mun ostama lankamäärä riitti tähän sekakokoon just eikä melkein, päättelin helman viimeiset silmukat, noin 10 kpl, peruuttamalla niin ei tarvinnut purkaa yhtä resorikerrosta. Hihat ja pääntien neuloin jo hyvissä ajoin ennen helmaa joten pystyin käyttämään loput langat helmaan.


Koska paita on aloitettu isomman koon ohjeella ja jatkettu pienemmällä, noi sivun palmikot on turhankin sivussa, pienemmässä koossa ne olisi aloitettu aiemmin ja ne olisi olleet keskemmällä.


Paita on jo ollut miehellä käytössä mutta kommentteja ei ole kuulunut.


Malli: Miehen saumaton neulepusero
Lanka: Novita Wool Cotton
Puikot: 3.5 mm pyöröpuikko


3 kommenttia:

 1. Komia pusero. Menipä tarkalle lanka, mutta eipä jää jämäkeriäkään.

  VastaaPoista
 2. Upea lopputulos ja niin siistiä käsialaa:)Varmasti on mieleinen:)
  Tuossa alempana on kauniit sukat puikoiltasi tipahtanut:)
  Aurinkoista kevättä sinulle! T: -Satuli-

  VastaaPoista
 3. Upean näköinen pusero.
  Sano miehellesi terveisiä blogisi lukijoilta, että kannattaisi antaa positiivista palautetta noin hienosta puserosta :-)

  VastaaPoista