keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Nämäkin miehelle

Tässä joku aika sitten mies näytti jaloissaan olevia villasukkia ja kysyi onko ne jotain erikoislankaa kun jalat hikoaa niissä vähemmän kuin muissa sukissa.


Katselin sukkia hetken ja tunnistin tehneeni ne Pirtin kehräämön paksummasta vahvistetusta sukkalangasta (Sukka-karstalanka 140 tex x3). Mitään sen kummempaa syytä ei sitten keksitty miksi sukat tuntuu kuivemmilta kuin muut.


Muistelin että mulla olisi ollut tuota samaa lankaa vielä toinenkin vyyhti, mutta ei, se olikin Titityyn Muisto-lankaa. Ilmeisesti kuitenkin aika sama lanka, värjätty vaan eri paikassa.


Koska olin kerinyt tuon Muisto-langan joskus aiemmin, pääsin aloittamaan sukat samantien.


Neulottuani ekan sukan aika reilun kokoiseksi, punnitsin sen ja jäljellä olevan kerän ja totesin että lanka ei tule riittämään toiseen samankokoiseen sukkaan. Samassa muistin saaneeni jotain paksumpaa vihreää lankaa palkinnoksi Tourilta ja löysinkin kerän jota ajattelin. Sävy ei ollut ihan samaa ja materiaali ihan muuta kuin suomenlammasta mutta päätin että ei haittaa vaikka varressa olisikin vähän merinovillaa.


Kummasti osasin arvioida paljonko sitä toista lankaa tarvittiin varteen että lanka riittää. Neuloin ensin pelkästään merinolangalla ja sitten raidoittaen molemmilla. Luonnossa sävyeron kyllä huomaa jos osaa katsoa mutta eihän se sukissa haittaa. Muisto-lankaa jäi lopulta vähän alle metri.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti