torstai 26. huhtikuuta 2018

Keltainen kirahvi

Jokin aika sitten Lidl mainosti virkkauspakettia jossa oli koukku ja lanka ja ohjeita virkattuihin eläimiin.


Koska olen yleensä tykännyt Lidlin langoista sorruin sitten tähänkin pakettiin. Eikä ollutkaan hullumpi sortuminen.


Lapsenlapsen kanssa valittiin väriksi keltainen josta paketin kuvassa oli tehty kirahvi. Ja sen kirahvin päätin sitten tehdä.


Paketin puinen koukku meni heti vaihtoon, se oli vähän turhan iso (6 mm) ja muutenkin pikkuisen hankala. Otin työhön 5 mm koukun ja silläkin tuli vähän harvaa. Paketin lanka on luultavimmin pääasiassa puuvillaa vaikka materiaalia ei paketissa kerrotakaan. Täytevanu on kierrätyspuuvillaa.


Ohje on yksinkertainen ja helppo seurata. Muutamalla rivillä on virhe, sama virhe on kaikilla kielillä mutta onneksi sen pystyy ohittamaan pienellä laskutoimituksella kun lopullinen silmukkamäärä on kuitenkin oikein.


Virkkasin vartalon ja kuonon nopeasti, muutamassa tunnissa. Täytin kirahvin ja se sai sitten odottaa korvia ja häntää pari viikkoa. Näpertely ei ole selvästikään mun juttu ja koska kirahvista on vain yksi kuva paketin päällä, häntä ei ehkä ole ihan ohjeen mukainen.


Silmien tekeminen oli kaikista vaikein homma. Silmät tehtiin leveästä nauhalangasta mitä ei meinannut millään saada virkkauksesta läpi neulalla, mukana tuli koko ajan vanua. Jos nyt tekisin toisen eläimen niin laittaisin silmät ennen täyttämistä.


Paketissa oli juuri sopiva määrä täytevanua mutta lankaa jäi melkein puolet. Toivottavasti kelpasi puolivuotiaalle jolle isoveli lupasi kirahvin viedä.


Kevät on tullut. Ja kurjet palanneet.

 

4 kommenttia:

 1. Nätti kirahvi, välillä on kiva tehdä näitä "näperryksiä" :)

  VastaaPoista
 2. Kiva kirahvi! Miten minulta on päässyt tuollaiset pakkaukset ihan täysin ohi? Olisi kiva itsekin kokeilla.

  VastaaPoista
 3. Moikka! Olen itse juurikin tekemässä tuota kirahvia ja korvien kanssa on ongelmia. Osaatko sanoa, onko ohjeissa virhe, kun mulla ei meinaa millään onnistua niitten tekeminen. Voi toki olla, että olen myös ymmärtänyt ohjeet väärin, sillä olen vasta opettelemassa virkkaamista.

  Hyvältä näyttää tuo sinun kirahvisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Korvat virkataan kaksinkertaisiksi, pyörönä alhaalta ylös, semmoinen suippo kuppi, jos ihan oikein muistan.

   Poista