sunnuntai 22. huhtikuuta 2018

Väriä elämään

Olen käyttänyt vuosikaudet yhtä ja samaa villapaitaa ulkoiluvaatteena talvisin. Nyt se paita alkaa hajota ja koska en mielelläni parsi mitään (tuon paidan kyllä parsin vielä joskus) niin päätin tehdä uuden paidan.


Mallia mietin kauan. Vanha paita on Könösen mallilla tehty ja mietinkin toisen samantapaisen tekemistä kunnes näin hyvin suositun ponchopaidan Ravelryssä.


Sitten vain etsin sopivat langat. Löysin kaksi hyvin samanlaista vyyhtiä vironvillaa, nämä olen ostanut joskus tehdäkseni kirjoneulepaidan mutta koska se on vieläkin tekemättä niin päätin käyttää langat kaksinkertaisena ulkoilupaitaani.


Värikkäät langat on paksua Pirkkalankaa, värit ei ole livenä ihan noin kirkkaat mutta en nyt jaksa säätää.


Paidasta tuli aikalailla semmoinen kuin ajattelinkin, jätin viimeisiä lisäyksiä tekemättä ja tein helmasta pidemmän kuin ohjeessa. Kyllä tällä varmaan muutaman vuoden pärjää, sopii autoiluun eikä kaupassa käydessäkään tarvi kovin paljoa käsiä heilutella joten sinnekin käy.


Hihat alkaa vähän kyynärpään jälkeen ja niissä on sen verran pituutta että niitä voi vähän nostaa jos käsiä pitää liikutella enemmän. Malli näyttää näin tasona vähän hassulta mutta istuu oikein mukavasti päällä.


Malli: Ninilchik Swoncho
Langat: Vironvilla n 400 g (kaksinkertaisena) ja Paksu Pirkkalanka, n 100 g/väri
Puikot: 4 mm pyöröpuikko


2 kommenttia:

  1. Onpa hauska ja tosi kauniin värinen villapaita! Varmasti myös lämmin. :) Toivotaan, ettei tänä vuonna juhannuksena kuitenkaan tarttis. ;)

    VastaaPoista
  2. Onpa hieno ponchopaita ja näyttää ihanan lämpimältä :)

    VastaaPoista