sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Tulipa tehtyä

Sock Madness kisan ensimmäinen kilpailuohje julkaistiin liki kuukausi sitten. Neuloin sukat aika nopeasti mutta kuvaaminen on vaan jäänyt.


Kisaohjeiden julkaiseminen kangerteli alussa kovasti. Näin Ravelrystä että uusi ohje on julkaistu mutta sitä ei vaan kuulunut omaan sähköpostiin. Järjestäjät laittoivat sitten suoran linkin ohjeeseen jotta meidän, jotka olimme jääneet ilman postia, ei tarvinnut odottaa ihan vuorokautta.


Sukat olis hyvin voinut aloittaa myös ilman ohjetta, sitä tarvittiin vasta noiden marjoja kuvaavien helmiryppäiden kanssa, resorin ja alkukerrokset pystyi tekemään kun vain tiesi oikean silmukkamäärän.


Ja nuo helmiryppäät sitten. Mietin tosi kauan mitä oikein pitää tehdä, ohjeessa oli vain epäselvä selostus ja pimeitä kuvia. Edelleenkään en ymmärrä miksi moiset mollukat piti laittaa näihin sukkiin mutta siellä ne nyt on ja pois ei saa jos ei pura koko sukkia.


Helmien jälkeen neulottiin tavallinen sileä sukka johon sitten kirjottiin oksa ja muutamia lehtiä silmukoita jäljentäen. Vaikeinta oli pysyä kärryllä montako kerrosta on neulottu muuten nämä meni lähes silmät kiinni ja pimeässä.


Olen jäljitellyt silmukoita ennenkin, montakin kertaa, mutta en varmaan koskaan näin pieniä silmukoita. Suunnittelija kertoi joutuneensa ottamaan tavallista pienemmät puikot että pääsi vaadittuun tiheyteen. Hei hetkinen, vaadittuun tiheyteen? Ei kai sitä ole missään sanottu että kilpailuohjeissa pitäisi olla joku määrätty tiheys, eikös se ole suunnittelija joka sen päättää.


Mun sukista tuli aika isot myös sillä vaaditulla tiheydellä. Sopis varmaan miehelle mutta tuskin pitää kun näissä on nuo helmipallurat. Että tulipa taas tehtyä vähän epämääräiset sukat.


Malli: Blackberry Socks
Langat: Hjertegarn Sock 4, vaaleansininen ja kirjontaan erilaisia jämiä
Puikot: 2.25 mm. Näin jälkiviisana olis kannattanut ottaa varteen 2.5 mm tai jopa 2.75 mm puikot, kirjominen olisi sujunut helpommin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti