sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Loppurutistus

Tämän vuoden SockMadness kisa on sitten taas kisattu. Voittajat on selvillä ja nyt odottellaan vain palkintoja, kaikki finalistit voittavat jotain.


Ohje ilmestyi klo 15 perjantaina, itse asiassa pikkuisen yli kolmen, sen verran, että piti jo jännittää jäinkö ilman ohjetta.


Laitoin ohjeen tulostumaan luettuani paljoko piti luoda silmukoita ja oliko ohjeessa joku määrätty luomistapa. Olihan siinä, german twisted cast on, jota olen käyttänyt aina silloin tällöin mutta joka pitää silti aina tarkistaa uudestaan. Tulostin oli hidas ja odottelin kärsimättömänä kummalla värillä pitikään aloittaa kun ehdin jo unohtaa ja tulostin jumitti jos yritin avata ohjetta uudestaan.


Viimein sain paperit käsiini ja pääsin aloittamaan. Luontikerroksessa tuhraantui aikaa kun langat kiertyivät ja niitä piti aina välillä selvitellä. Sukan alkuun neulottu kaksivärinen ribbi ei ole mun suosikkeja koska se on aika joustamatonta ja neulominen on hidasta.Jotenkin ajattelin sukanvarresta tulevan lyhyemmän kuin siitä tulikaan joten aloitus on ihan liian kireä (menee mulle mutta koska sukat on mulle isot teen uudet aloitukset ja silmukoin ne sukkiin).


Neulottuani pari kerrosta kaaviota, totesin että mun ihanat metallipyöröt on tälle langalle liian liukkaat, silmukoita tippui aina kun ajatus vähänkin herpaantui. Siispä etsin 1/4 mm isommat bambupyöröt ja johan rupesi silmukat pysymään puikolla. Sukasta näytti tulevan kuitenkin aika iso joten vaihdoin puikot puoli milliä pienempiin bambuisiin kun kantalisäykset alkoivat.


Loppu sukka olikin sitten ihan tavallista kirjoneuletta ilman ihmeempiä kommervenkkejä. Kaaviota piti seurata aika tarkasti, tätä ohjetta ei todellakaan opita ulkoa. Sain ekan sukan valmiiksi ennen puolta yötä ja pidin pienen tauon lueskellen muiden kommentteja ohjeesta. Joku oli haksahtanut saamaan mihin minäkin meinasin eli oli aloittanut kaavion riviltä 1 vaikka kisatessa meillä oli lupa tehdä lyhyempi varsi jonka aloitus oli riviltä 20. Ohjeistus ei kyllä ollut tällä kohtaa ihan selkeä.


Yö meni neuloessa. Katsoin ensin telkkaria vaikka se hidastaakin neulomista ja aamuyöllä kuuntelin vain radiota. Pidin välillä pieniä taukoja mutta ihme kyllä ei väsyttänyt yhtään. Ja valojakin tarvitsin vain parina aamuyön tuntina muuten neuloin ihan luonnonvalossa. Sukat olivat valmiit tasan seitsemältä, vajaa tunti ensimmäisen parin valmistumisesta. Onneksi kisassa tuli ekaksi toinen suomalainen neuloja, knea, häviö ei yhtään harmittanut. Kolmas ei valitettavasti ollut enää suomalainen ja koko kisa oli ohi kun ohjeen julkaisusta oli kulunut noin 20 tuntia.


Malli: Labyrinth Socks
Lanka: Rva Silmusolmu Merino Sukkis värit Kabaree ja Harmaja
Puikot: 2.25 mm, 2.5 mm ja 2 mm pyöröpuikot


Siinäpä se tämän vuotisen kisan saalis. Ensi vuonna osallistun varmaan vain huutosakkilaisena, tämä kisaan kuuluva jatkuva odottelu ei vaan sovi mulle.

4 kommenttia:

 1. Onnittelut, hieno saavutus! Ja olen kyllä aivan mykistynyt vauhdista jolla teit sukat!
  Sukkiesi väritys on todella kaunis. Tämän viimeisen sukkamallin tulen varmasti vielä jossain vaiheessa kutomaan, samoin pearls-on-a-string -sukat. Sukankutomispuhti vain loppui joksikin aikaa kun tipuin neljännellä kierroksella. Lohikäärmesukat tein kyllä valmiiksi, mutta ovat vieläkin kuvaamatta :) On kiva tehdä välillä ihan jotain muuta ;)

  VastaaPoista
 2. Vau, upea suoritus! Onnea hopeamitalin johdosta!

  VastaaPoista
 3. No oot kyllä aika taituri. Onnittelut hyvästä sijoituksesta! :) Kauniita sukkia iso pino.

  VastaaPoista