keskiviikko 27. kesäkuuta 2018

Tennarit

Tytär toivoi jo aikaisin keväällä tennarisukkia itselleen ja poikakaverille. Vastustelin vähän kun paksun langan neulominen ja virkkaaminen ei yhtään innostanut.


Ostin kuitenkin ohjeen toukokuun alussa ja langat päätyivät ostoskoriin ruokakauppareissulla, sukkakisan lahjakortilla oli aikalailla tasan se summa jäljellä mitä näiden lankoihin meni. Lankaa jäi lopulta yli aika paljon kun ostin viisi kerää ja näihin meni yhteensä vajaa kolme kerää.


Ensin neulottiin sukat. Muokkasin ohjetta vähän kun se perinteinen laatikkokantapää ei edelleenkään innosta. Tein näitä tosi hitaasti, suunnilleen tossu/viikko tahtiin.


Ensimmäiseen pohjaan onnistuin tekemään monta virhettä, toiset sujuivat jo helpommin. Tummanharmaa lanka oli paksua ja halkeilevaa, onneksi valkoista ja mustaa oli helpompi virkata.


Ajattelin alunperin ostaa näihin valmiit kengännauhat ja ostinkin mutta sitten totesin että eihän 2-silmukan i-cordiin voi mennä kovinkaan kauaa joten neuloin sitten ne nauhatkin.


Mies näki nuo isommat tossut valmiina ja innostui kovasti että onko ne hänelle mutta joutui pettymään kun sanoin että ei nyt tällä kertaa vaan tyttären kanssa sovittu tilaustyö. Nyt sitten mietin että josko kuitenkin, jaksaisinko, mustiin olisi langatkin valmiina.


Viimeistelyyn ja osien yhdistämiseen meni kokonainen vapaapäivä ja kuvatkin otin sinä kesän toisena sadepäivänä kun tyttö oli heti tulossa hakemaan näitä.


Kuvan tossut tehty ohjeen suurimmalla ja pienimmällä koolla ja ihan melkein ohjeen mukaan (kantapää modattu).


Malli: Slipper Socks nimestä huolimatta se suomenkielinen ohje virkatulla pohjalla
Langat: Novita 7 veljestä
Puikot: 3.5 mm Prym Ergonomics koukut 3 mm ja 3.5 mmEi kommentteja:

Lähetä kommentti