lauantai 4. joulukuuta 2010

Jälkiä lumessa

Maalla asumisen iloja on iso piha jonka lumipeitteeseen jää kaikenlaisia jälkiä.


Jäniksiä meidän pihassa ainakin näyttää olevan. Ja jotain paljon pienempiä vilistäjiä.


Joku on käynyt syömässä käpyjä sähkötolpan juurella. Ihan lähellä ei kyllä ole kuusia, kävyt on siis tuotu jostain kauempaa.

Keväällä ja alkukesästä ihmeteltiin koko perheen voimin pensasaidan alta kuuluvaa rapinaa ja kahinaa. Pian joku sitten näkikin pyypariskunnan joka juoksenteli milloin missäkin pihan kolkassa hauskasti vierivieressä ja näytti aika koomiselta. Pihaan tullessa piti aina varoa ettei kumpikaan linnuista jää auton alle. Sitten pariskunta katosi hetkeksi. Mies löysi ne kuitenkin metsänreunasta aika läheltä taloa, niillä oli siellä pesä täynnä munia joita piti hautoa lakkaamatta.

Kesän kääntyessä loppua kohti lapset bongasivat lintupesueen milloin mistäkin, aika lähelle sai mennä ennenkuin porukka lehahti lentoon. Kerran kävelin viljapellon reunaa kun metrin päästä pyrähti toistakymmentä lintua lentoon, säikähdin kyllä vähän.

Nyt kun lumi on tullut maahan talon ympärille on ilmestynyt paljon jälkiä, lapset on nuo linnut taas nähneetkin, niitä on jäljellä vielä liki kymmenen.

Myös sukkia kuvatessa lumeen jää joskus hauskoja jälkiä:

fratello1

1 kommentti: