sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Lahjasukkia

Kyselin jokin aika sitten innokkaita sukkien vastaanottajia ja sainkin muutaman viestin. Olen nyt neulonut sukat (tai kahdet) kaikille halukkaille ja tässä vielä kuvia niistä joita ei ole vielä esitelty.

raita ja taival


Vasemman puoleiset raitasukat on jo lähteneet maailmalle. Noissa lankana kirjava ja yksivärinen Sisu. Ostin tuon vihreäkirjavan joitakin vuosia sitten vaihtoparille mutta lähetinkin sitten parille jotain ihan muuta ja keksin kerille käyttöä vasta nyt. Puikot tais olla 2.75, sukat tuntui kivan pehmeiltä, yläreunassa kuminauha.Botanical Socks lankana Regia stretch joka joustaa hieman tavis sukkalankaa enemmän. Puikot 2.5 mm. Näissä tykkään etenkin tuosta väristä, samanlaista pitsikuviota olen käyttänyt joskus aiemminkin.
Clover, ohje taitaa löytyä vain Ravelrystä. Lankana Novitan tico tico, puikot 2.25 mm. Raitoja piti vähän säätää kun toisen sukan alkupäässä oli solmu jonka jälkeen värit jatkuivat väärin. Monen mielestä tämä lanka on aika karkeaa, itselle en ole tästä sukkia vielä tehnyt mutta tyttärelle tehdyt on olleet mieluiset ja lanka kestänyt pitoa ja pesua hyvin.


Twisted Mockery eli Ravelryn SKA ryhmän marras- joulukuun mysteeri. Lankana Wollmeise ja puikot 2.5 mm. Olen tehnyt Wollmeisesta useammat sukat ja twin kestää pitoa ja pesua ihan hyvin, vähän kyllä nyppyyntyy. Merinosukat meni puhki muutaman kuukauden jälkeen. Nämä on kivan väriset ja lähtee postissa jollekin ensi viikolla.

Kokeilin ekan kerran neulahuovutusta näihin pienelle tytölle lähtevin sukkiin. Mies varmaan luuli että aion aloittaa joulusiivot kun ostin paketin hankaussieniä. Mahtoi olla pettynyt kun laitoin sienen sukan sisään ja aloin pistellä sukkia neulalla:) Alustaksi ostin vielä juuriharjan jota sitäkään en aio käyttää siivouksessa.

Loma on nyt ohi ja huomenna pitää taas mennä töihin. Käytin lomani lähinnä löhöilyyn ja neuloin muutamat sukat.

2 kommenttia:

 1. Oliko tuo Clover vaikea malli neuloa? Aivan ihanat sukat olet tehnyt! Väri sopii malliin hyvin. Vain kerran ennen olen tehnyt engl. ohjeella, pitsisukat silloinkin. Mutta nämä olis kiva osata toteuttaa...

  Terv. Meiju

  VastaaPoista
 2. Clover on ihan helppo malli, pitsineuleessa on neljä erilaista riviä ja palmikko on tavallinen 2+2 palmikko, ohjeessa on hyvät ja yksinkertaiset kaaviot.

  Ohje on kirjoitettu amerikkalaiseen tapaan neljälle puikolle, mutta itse tein sukat suomalaiseen tapaan viidellä puikolla ilman ongelmia.

  Pitsineule on olevinaan liiankin helppo, tein tyhmän virheen ekassa sukassa ja huomasin sen vasta kun laskin mallikertoja toista sukkaa varten. Molemissa sukissa onkin nyt sitten sama virhe samassa kohtaa :)

  VastaaPoista