sunnuntai 19. joulukuuta 2010

Joululahjoja

Töihin paluu sujui kuten ajattelinkin, olen taas iltaisin niin väsynyt että parin tunnin unet töiden jälkeen on enemmän sääntö kuin poikkeus. Onneksi lomaa on vielä jäljellä.

Viikon aikana valmistui yhdet sukat jotka annan lahjaksi lähimmälle työkaverille.

tamino1

Mallina Tamino johon löytyy ohje (ilmainen) ilmeisesti vain Ravelrystä. En taaskaan lukenut ohjetta ennen aloitusta niinpä nikottelin hetken kun tajusin että varren palmikkokerroksilla on melkein koko ajan 80 silmukkaa. Sukat on kuitenkin ihan sopusuhtaiset ja toivottavasti sopivat vähän isompijalkaiselle työkaverille. Lankana Hot Socks Luxor, en edes yrittänyt täsmätä raitoja vaan aloitin kerän molemmista päistä. Puikot 2.5 mm ja lankaa kului melkein koko kerä.

Vielä toinen kuva:

tamino

Eilen käytiin pikaisesti Tampereella ja matkan aikana valmistui sukkapari meidän kummitytölle. Tein ihan perusmalliset ja laitan samaan pakettiin neulahuovutustarvikkeita, villaa, neuloja, alustan ja sellaisen setin missä on muotit siilin ja sienien tekemiseen. Tyttö saa sitten itse koristella sukkansa jos haluaa.

sukat

Eilen illalla aloitin kämmekkäät työkaverille jonka käsiä palelee aina. Kolmas aloitusyritys onnistui ja nämä valmistuikin sitten samantien.


blonde

Mallina näissä Blonde (pulsvarmer) joka taitaa myös löytyä vain Ravelrystä. Lanka Drops Alpaca ja puikot 2.25 mm.

Ohjeesta poiketen tein näistä siis kämmekkäät enkä ranteenlämmittimiä, päättelin pitsimallin vierestä 10 s viimeisellä kerroksella ja silmukoin reunat yhteen jättäen kolon peukaloa varten.

blonde1

Viimeiset kuvat on vähän turhan sinisiä kun ne on otettu aika myöhään, langan väri on oikeasti vähän vihertävä ei ihan noin turkoosi kuin kuvassa.

SYTYCK haastetta olen myös miettinyt ja toivon että ehdin kirjoittaa ohjeen ennen määräajan umpeutumista. Mulla on jo idea palmikkokaavioiden tekemiseen, toivon että se toimii.

Tää oli varmaan viimeinen postaukseni ennen joulua joten toivotan kaikille lukijoille oikein rauhallista joulunaikaa.

3 kommenttia:

 1. Ihania sukkia ja kämmekkäät! Varmasti tyytyväisiä saajia!

  VastaaPoista
 2. Kauniita neulomuksia!
  Hyvää joulua sinullekin!

  VastaaPoista
 3. You will tame that SYTYCK - pattern! You tamed the cardigan, so why would not you tame the pattern?

  VastaaPoista