sunnuntai 26. lokakuuta 2014

Harmaata

Sen lisäksi että päivät ovat nyt kovin harmaita, puikoilla on ollut jo vähän pidempään harmaata lankaa. Aloitin joskus syyskuussa kesken sukkasatoilun villatakin itselleni, pitkästä aikaa.


Tämä malli ihastutti yksinkertaisuudellaan heti kun huomasin sen Ravelryn uusien mallien joulossa. Vähän kyllä epäilytti kovin kapean näköiset hihat mutta ostin ohjeen kuitenkin. Malli on kirjoitettu niin että hihat voi tehdä halutessaan eri värillä, neulominen aloitetaan hihoista ja koko takki tehdään ylhäältä alas.


Kuten olin mallia katsoessani epäillyt, hihat ovat todella kapeat, ei puhettakaan että olisin voinut tehdä hihojen yläosa sen melko pienen koon mukaan jolla neuloin vartalo-osan. Sen lisäksi että pienet koot ovat hyvin kapeita, ne ovat myös kovin lyhyitä eli takki olisi varmasti kinnannut kainalosta. Neuloin hartiaosaan korkeutta ohjeen suurimman koon mukaan. Lisäyksiä tein vähän vähemmän mutta kuitenkin enemmän mitä omaan kokooni olisi pitänyt tehdä. Vaikka hihoissa onkin enemmän silmukoita, ne ovat kovin kapeat varsinkin ranteesta.


Koska tein hihoista korkeammat kuin ohjeen mukaisessa koossani olisi pitänyt tehdä, jouduin muokkaamaan myös etu- ja takakappaleen yläosia. Poimin hihan reunasta enemmän silmukoita kuin ohjeessa ja neuloin enemmän kerroksia. Vartalo-osan yhdistämisen jälkeen tein sitten ihan ohjeen mukaisilla silmukkamäärillä.


Tämän takin juju on nuo eriväriset taskupussit. Neuloin ne valmiiksi kun vartalo-osa oli halutun pituinen ja yhdistin vartalo-osaan ennen resorin neulomista. Neuloin taskupussin viimeisen kerroksen harmaalla ja jätin kumpaankin reunaan pitkän langanpään jolla sain taskujen reunat kiinnitettyä. Olisin halunnut laittaa takkiin kellertävät napit mutta kun en löytänyt semmoisia varastostani niin päädyin näihin aika neutraalin värisiin.


Neuloin takin Drops Baby Merinosta jota ostin aika tasan vuosi sitten Merinomanian aikaan. En ole tainnut käyttää tätä lankaa koskaan aiemmin joten neuloin parikin mallitilkkua. Ilokseni lanka ei venynyt ollenkaan niin paljon kuin paksumpi Merino Extra Fine. Lankaa kului vähän yli 400 grammaa, aloitin viimeisen kerän jälkimmäisen nappilistan puolivälissä. Taskupussit tein Wollmeisen minikerästä joka riitti oikein hyvin, lankaa kului noin puoli kerää.


Takki on näissä kuvissa vähän rypyssä koska käytin sitä jo kokonaisen päivän ennen kuvien ottamista. Aivan ihana päällä, kevyt ja pehmoinen. Mallistakin tykkään, hihat on kapeat ja vartalo-osa ylileveä mutta kaikenkaikkiaan oikein mukava. Luultavasti tulevan talven lempparivaate.


Malli: Impromptu
Lanka: Drops Baby Merino, tumma harmaa 415 g, Wollmeise Pure, kellertävä 20 g
Puikot: 3 mm
7 kommenttia: