perjantai 10. lokakuuta 2014

Messuostoksia

Odotin koko viikon postia ulkomailta, luulen että ne yli viikon matkanneet sukat olisivat olleet minulle mutta ei ole kirjettä tai pakettia näkynyt, kolmas lähettämäni sukkapari meni perille jo maanantaina. Jotain olen neulonutkin mutta päätin sitten kuitenkin esitellä messuostokset viime viikon perjantailta.


Seinäjoen syksyiset käsityömessut alkavat olla jo perinne, kävin siellä aika monennen kerran. Messuilla on vuodesta toiseen paljon samoja myyjiä ja tämmöistä käsintekijää ilahduttaa se että materiaalimyyjiä alkaa olla mukana jo ihan kiva määrä.


Lankakojut yritin kiertää tällä kertaa kaukaa, kaikkien kohdalla en edes hiljentänyt vauhtia. Yhdessä Ravelry-ryhmässä lokakuun pitäisi olla langaton eli ei ostoja tälle kuulle mutta olin antanut itselleni luvan ostaa Opal-sukkalankaa koska sitä on kiva neuloa ja viime vuonna ostetuista on enää jämät jäljellä (ja postikulujen hinnalla sai kokonaisen kerän lankaa). Lankakerien alla kangaspala joka päätynee projektipussukaksi.


Pari vuotta sitten ostin jostain vanhan tavaran kojusta virkkuukoukkuja ja hetken etsittyäni löysin taas pieniä koukkuja euron nipuissa, koko 15 on oikein sopiva helmien kanssa neulomiseen. Nyt ei enää pelota jos se ainoa sopiva koukku menisikin hukkaan, kummassakin nipussa on ainakin yksi helmineulontaan sopiva koukku.


Tänä vuonna olin ajoissa liikkeellä ja sain roosa nauha sukkaohjekuvaston. Tosin tässä kirjasessa on useampi sama ohje kuin viime vuonnakin vain värejä on vaihdettu. Ja jos aion käyttää näitä ohjeita niin joudun varmaan vähän muokkaamaan, 72 tai 80 silmukkaa on minusta aika paljon naisten sukkiin. Lisää roosa nauha sukkaohjeita löytyy täältä. Koukkuamisopas on kiva lisä tekniikkaoppaideni joukkoon.


Myynnissä oli myös paljon erilaisia kirjoja 10 euron kappalehinnalla. Ostin vain yhden mutta pyörittelin käsissäni useampia. Mukana oli myös ihan uusia suomennettuja neulekirjoja. Hyvät messut siis vaikka saalis olikin ehkä pienempi kuin monena aiempana vuonna.

2 kommenttia:

  1. Harmillisesti jäi messut väliin, samoin käy Oulunkin messujen kanssa. Mukavan saaliin sait mukaasi. Aivan huippu tuo lammaskangas!

    VastaaPoista
  2. Hiusväriaineissa tulee pikkuisia koukkuja, jos käyttää raidoittavia aineita. Koukulla poimitaan värjättävät hiussuortuvat myssyn läpi. Minä jatkokäytän ne neulonnassa. Itse en värjää, mutta aina löytyy ystäviä, jotka värjäävät.

    VastaaPoista