keskiviikko 22. lokakuuta 2014

Lelusotilaita

Syyskun alussa alkanut sukkasota taitaa vihdoin olla loppumassa. Mukana on enää viisi kisaajaa, neljä amerikkalaista ja minä. Ja koska kukaan amerikkalaisista ei ole ilmoittanut saaneensa viime viikon loppupuolella lähetettyjä sukkia, oletan että minulle on vihdoinkin tulossa sukat, jännään enää saanko sukat ennenkuin nämä mitkä itse lähetin ovat perillä.


Viime keskiviikkona nukuin aika myöhään ja aamupäivällä sähköpostia avatessani huomasin että kisajärjestäjältä oli tullut taas postia. Yksi jo sukat saanut kisaaja ei ollutkaan lähettänyt aloittamiaan sukkia eteenpäin tai jos olikin niin ne olivat kadonneet. Noiden keskeneräisten olisi pitänyt tulla minulle neulottavaksi mutta koska niin ei ollut käynyt niin sain taas luvan aloittaa uudet sukat. Minulla meni ensin hetki asiaa sulatellessa, luin parin toiveet ja kokotiedot ja lähetin kisajärjestäjälle vastausviestin jossa ihmettelin saajan kengänkoon ja jalan mittojen ristiriitaisuutta.


Mallin valinta oli helppo, olin ajatellut muutenkin neuloa tämän mallin jossain vaiheessa ja nyt sain  hyvän syyn aloittaa. Värivalinta oli vaikeampi, aloitin jo vihreät sukat mutta vaihdoin sitten kuitenkin langaksi kisasponsorin harmaan langan kun se sopi malliin ehkä vähän paremmin.


Ehdin aloittaa ensimmäisen sukat kiilalisäykset ennenkuin sain uuden sähköpostin jossa kerrottiin mittojen olevan vähän pielessä. Olin ollut tekemässä turhan lyhyttä sukkaa. Tai enpä tiedä, saaja kertoi että tykkää reilusti kokoaan lyhyemmistä sukista. Purin kuitenkin lisäykset pois ja tein terään vähän lisää mittaa, valitsemani lanka joustaa aika vähän joten en halunnut sukkien olevan liian pienet. Sitäpaitsi tässä mallineuleessa on sileäneuleisia kohtia joten näppärä neuloja saa kyllä sukat lyhyemmiksi jos haluaa. Itse tykkään että varpailla on tilaa enkä ymmärrä miten joku voisi tykätä noin 5 cm jalkaterää lyhyemmistä sukista.


Kun mittatiedot oli varmistettu, neulominen sujui varsin nopeasti ja torstaina sukat olivat valmiit jo hyvissä ajoin ennen postin sulkeutumista. En kuitenkaan vienyt sukkia heti postiin kun halusin lähettää viimeistellyt sukat joten kastelin ja pingotin sukat ja laitoin ne postiin vasta perjantaina. Lähetin sukat pikakirjeenä kun olisin halunnut seurata lähetystä. Viimeinen kirjaus on kuitenkin tehty kahdentoista aikaan lauantaina: lähetys on matkalla kohdemaahan. Toivon kuitenkin että sukat ovat perillä tämän viikon aikana.


Malli: Toy Soldiers
Lanka: Lanitium ex Machina basic sock väri Sterling
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko
1 kommentti:

  1. Mahtavaa kisailua taas kerran. Toivottavasti nämä ennättävät perille nopeammin. Hauska sukkamalli ja harmaa on aina kaunis väri sukkiin. :)

    VastaaPoista