sunnuntai 14. helmikuuta 2016

Sinisiä heppoja

Yhdessä Ravelryn suomalaisryhmässä on ollut jo muutaman kerran tammikuussa iso arvonta johon olen luvannut palkinnon vaikka en ryhmän jäsen olekaan. Tänäkin vuonna lupauduin neulomaan voittajalle sukat hänen valitsemallaan mallilla. Ja sitten vain jännityksellä odottamaan kuka valitsee mun lahjoittaman palkinnon tänä vuonna, palkintojen saajat arvotaan ja he saavat valita haluamansa palkinnon vuorollaan.


Voittaja halusi tänä vuonna kirjoneulesukat, ei ehkä ihan yllättäen. Mikäpäs siinä, mielellänihän minä neulon kirjoneuletta. Ja kun mallikin oli valmiiksi valittu niin mun ei tarvinnut kuin etsiä lankavarastosta toiveeseen sopivat langat.


Malli on aika uusi ja toistaiseksi vain ruotsinkielinen. Ohjeessa on hyvät kaaviot joten eipä sillä kielellä niin isoa väliä ole, paljon näkee kuvista ja niistä kaavioista.


Ohje on vähän epätarkka kantapään jälkeen poimittavien silmukoiden kohdalta, samoin kiilakavennusten väri on selitetty kuvista poikkeavasti, mutta voihan olla että ymmärsin vaan väärin kun kielen opiskelusta on niin kauan aikaa (ja neulesanastoa ruotsiksi ei koulussa opetettu). Katsoin kuvista ja tein sitten sen mukaan.


Tässä mallissa on paljon pitkiä langanjuoksuja, ei siis mikään aloittelijan malli vaikka kuviot onkin kivasti symmetrisiä ja sinänsä helppo hahmottaa. Sukan suu alkaa kuviokerroksilla joilla on vain muutama silmukka kuviovärillä, tarkkana saa olla että sukan suu ei kiristä liikaa. Taisin aloittaa ekan sukan kirjoneuleen kolmeen kertaan ennenkuin olin tyytyväinen.


Sukat on nyt perillä saajalla ja taisi olla ihan tyytyväinen, kokokin näytti kuvissa aika sopivalta.


Malli: Dalarna delight
Langat: Step, sininen ja Fabel, valkoinen. Fabelia tarvitsin alle 50 g
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko


10 kommenttia: