torstai 18. helmikuuta 2016

Sinistä ja punaista

Edelliset sukat toivoneella arvontavoittajalla oli pari muutakin toivetta ja koska olen edellisille saman arvonnan voittajille neulonut jotain ylimääräistä, päätin tehdä niin tälläkin kertaa.


Väreistä ykköstoive taisi olla sininen, myös punainen ja mikseipä kirjavakin kelpaisi. Löysin laatikoistani kerän Opalia jossa näytti olevan pääasiassa sinistä mutta myös vähän punaista. Toiseksi väriksi löysin kerän mustaa tico ticoa, mutta en ollut ihan varma  paljonko olin käyttänyt kerästä aiemmin niin katsoin varmimmaksi hakea lankakaupasta täyden kerän mustaa lankaa.


Pari mallikertaa neulottuani totesin että sitä punaista onkin aika paljon mutta toivoin että se ei haittaa. Olen neulonut sukat tällä mallilla ennenkin mutta silloin kaavion seuraaminen oli jotenkin hankalaa. Tällä kertaa tein sukat pyöröpuikolla ja laitoin puikon niin että puikon lenkit olivat keskellä takana ja keskellä edessä eikä sivulla kuten minulla tavallisesti, se varmaan helpotti kaavion seuraamista.


Päätin käyttää mustan kerän kokonaan näihin sukkiin. Neulottuani ensimmäisen sukan resoriin asti käänsin mustasta lankakerästä sisäpuolen päällepäin (onnistui helposti koska kerästä oli jäljellä vain vähän yli puolet). Näin sain neuloa toisenkin sukan kerän sisältä juoksevalla langalla, kerä ei pyörinyt eikä langat olleet sotkussa vaikka en ollutkaan katkaissut lankaa.


Kun toinenkin sukka oli resorissa, laitoin sukat samalle pyöröpuikolle ja neuloin resoria kunnen lankaa oli jäljellä enää päättelykerroksiin.


Malli: Heijastuksia
Langat: Opal ja Alize Superwash 100
Puikot: 2.25 mm pyöröpuikko, resoreissa 2 mm

7 kommenttia:

 1. Aivan ihanat sukat <3 Saako kysyä, mistä kirjoneulemalli on löytynyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä vielä suora linkki ohjeeseen: https://dl.dropboxusercontent.com/u/42843536/Heijastuksia_2011.pdf

   Poista
 2. Ihanat sukat ja niin tasaista jälkeä.

  VastaaPoista
 3. Oi, oi oi, miten kauniita sukkia!!!

  VastaaPoista
 4. Kauniit sukat! Hyvä vinkki tuo kerän kääntäminen, eipä ole tullut tuollainen mieleen. Näppärää!

  VastaaPoista
 5. Oi miten upeita luomuksia olet saanut aikaiseksi.

  VastaaPoista
 6. Nää on niin <3 jaloissa tälläkin hetkellä :)
  -Maija

  VastaaPoista