sunnuntai 17. lokakuuta 2010

Hollywood

Mulla jää yleensä aina kaikki viime tippaan, kokeisiinkin luin koulaikana vasta koepäivän aamuna. Joten ei siis mikään ihme että SYTYCK haasteen Hollywood viikot supistuivat muutamaksi päiväksi viikkojen loppuun.

Alku näytti hyvin epätoivoiselta, mun piti olla koreografi, siis suunnitella itse jotain mutta kuinka ollakaan kauppojen lehtihyllyt vetivät kummasti puoleensa ja uusia lehtiä ilmestyi meille myös postin kautta.

lehdet

Ja noissa kaikissa on tietenkin jotain mitä pitäisi aloittaa just nyt ja heti. Pariin pipoon ehdin jo ostaa langat kun vihdoin ymmärsin että kaksi viikkoa on kuitenkin rajallinen aika ja haasteen eteen pitää tehdä myös töitä.

Siispä kaivelemaan lankavarastoja ja miettimään käytettäviä lankoja. Varastosta löytyi pussillinen Novitan Nina-lankaa josta olen jo kauan aikonut tehdä itselleni palmikkojakun. Lisäksi löysin pienen penkomisen jälkeen neljä vyyhtiä vironvillaa joiden on myös ollut tarkoitus muotoutua jakuksi.

sytyck

Piirtelin ensin itse jonkinlaisia palmikoita ja testailin niitä mutta ne ei toimineet ihan kuten olin ajatellut joten otin esille yhden palmikkokirjan, vain yhden koska muuten valinnanvaraa olisi ollut liikaakin ja neuloisin mallitilkkuja vielä ensi vuonna. Vironvillat olen ajatellut käyttää kirjoneuleeseen joten yksi virolainen lapaskirja tuli myös selattua. Lisäksi etsin kirjoneulekuvioita netistä. Koska en edelleenkään osaa piirtää, jakkujen mallit ovat vain mun päässä eivätkä suostu siirtymään paperille, aika perusmallilla kuitenkin mennään.

ruusuja ja palmikoita

Kirjoneuletta kokeilin sukkaan ja se näyttää ihan toimivalta.

Eilen sitten iski musta hevonen takaa vasemmalta kun huomasin Lidlissä lankaa. Tuo ruskea lanka (San Marino) suorastaan hyppäsi mun kärryihin ja halusi puikoille samantien. Tietenkin valitsin mallikirjasta just sen palmikkomallin missä kaavio on virheellinen. Hetken mietittyän testasin kahta erilaista tapaa tehdä tuo vino palmikkokuvio ja tiedän nyt kuinka sen teen, kirjan ohjeessa nostettiin kuusi tai kaksi silmukkaa apupuikolle ja sitten ne neulottiin vuorotellen oikein ja nurin, mutta ei sillälailla kyllä 3+3 palmikkoa tule. Ei vaikka ne silmukat pyöräyttäisi ympäri :)

Näillä siis mennään. Toivottavasti haasteen lopussa on valmiina edes yksi jakku, toivottavasti useampi. Ja ohjettakin pitää yrittää kirjoittaa. Harni kun tyttö vei tuon viimeksi virkatun korin mukanaan, mun haasteet olisi mahtuneet siihen kivasti yksi kerrallaan.

pinkki kori

3 kommenttia:

  1. Vau miten hienon näköisiä kokeiluja. Jännityksellä jäämme odottamaan...

    VastaaPoista
  2. Vähän mua itteäkin kyllä jännittää mitä tästä tulee, valmistuuko muuta kuin nuo harjoittelusukat :)

    VastaaPoista
  3. Hienolta näyttää! En itse uskaltaisi palmikoita edes kokeilla.

    VastaaPoista