sunnuntai 24. lokakuuta 2010

Sukkia

Luin tässä joku päivä takaperin jonkun blogista kuinka hänen mielestään sukkien neulominen on tylsää. Olin luultavasti itsekin tuota mieltä nuorena kun niitä paitoja oli silloin niin paljon kivempi neuloa. Mun täti moitti minua aina kun neuloin niin paljon puseroita, kun hänen mielestään sukilla olisi ollut enemmän käyttöä. Muutaman viime vuoden aikana olen neulonut niin paljon sukkia että täti voisi olla ehkä sitä mieltä että kyllä noita nyt jo on tarpeeksi. Silti teen aina vaan lisää.

sukkia

En osallistunut tänä vuonna ollenkaan sukkasatoon, olisin kyllä voinut, olen neulonut taas liki parikymmentä paria muutamassa kuukaudessa.

Ravelryn mysteerisukkia tuossa ylemmässä kuvassa on kahdet.

syysmysteeri

Nämä on SKA ryhmän syyskuun mysteerisukat, mun version tarkemmat tiedot löytyy täältä. Ihan kivan monipuolinen kuvio ja värinä valkoinen kun syyskuussa piti neuloa joko mustat tai valkoiset sukat.

syysmystery4

Nämä taas on Solid Socks ryhmän syyskuun mysteerisukat, tarkemmat tiedot täällä. En ole ihan varma tykkäänkö noista kuvioista ja siksi teinkin nämä loppuun lähinnä sisulla.

sukkia1


Sitten muutamat sukat mun pojille. Vanhin poikani tykkää vain seiskaveikka-paksuisista sukista ja saakin nuo molemmat seiskaveikasta tehdyt sukat jouluna, ne voi kuulemma huoletta pestä lakanapyykin joukossa. Kuvan kolmannet sukat on Katian Ole socks lankaa. Vähän ohuemmat siis kuin nuo toiset.

musta ruusu 2

Nämä valmistui lopulta eilen. Aloitin toisen sukat tiistaina kun haettiin poikaa junalta. Tajusin sitten kaupassa että hetkinen juna tulee kuudelta ja silloin on jo aika pimeää joten "jouduin" ostamaan kerän seiskaveikkaa ja kolmosen bambusukkikset. 2 o 2 n joustinta on huomattavasti helpompi neuloa pimeässä autossa kuin kirjoneuletta (sitäkin olen kyllä kokeillut) vaikka kirjoneule olisikin mustavalkoista. Lisää kuvia näistä sukista täällä.

Laitoin siis sukanalun pussiin kun lähdimme asemalta kotiin, seiskaveikka sukkaan tein melkein koko varren kotimatkalla. Kotipihassa keräsin laukkuni autosta ja hieman ihmettelin kuulemaani napsausta. Jatkoin seiskaveikkasukkia pari päivää ja otin nämä esille vasta loppuviikolla. Silloin selvisi myös sen napsauksen syy, pyöröpuikon toinen pää oli katkennut. Se on nyt aika lyhyt eikä sillä voi oikeastaan neuloa.

rikki

Onneksi mulla on myös toiset ihan samanlaiset pyöröt, mutta harmittaa tuo silti. Mä olen katkaissut varmaan neljä tällaista puikkoa, ne muut on onneksi olleet niitä sukkapuikkosetin varapuikkoja.

Laskin eilen joululahjalaatikon sukat. Niitä oli 30 paria. Siihen kun lisää nämä kuvissa olevat niin mulla on kohta kaksi paria sukkia kaikille läheisille lahjottaville. Kuitenkin haluan neuloa uusia sukkia joten jos jaksoit lukea tänne asti ja tarvitset vaikka jouluksi uudet villasukat niin kerro hyvä perustelu kommenteissa miksi juuri sinä tarvitset uudet sukat, voit vaikka saadakin ne :)

Ja loppuun vielä SYTYCK haasteen päivitys. Takakappale on nyt valmis, seuraavaksi teen hihat ja etukappaletta mietin kovasti.

10 kommenttia:

 1. Aivan ihania sukkia kaikki. Minulla itsellä on juuri noin, että sukkien neulominen on vähän tylsää, ja sukkia saisi meidän taloudessa ollakin kyllä enemmän - itsekin rakastan oleilla villasukat jalassa. Muita juttuja sieltä puikoilta kyllä syntyy - tarpeen tosin nekin. Ja pääasiahan on se, että saa neuloa! :-)

  VastaaPoista
 2. Komea määrä sukkia!

  Mie tykkään neuloa sukkia, mutta ei multa synny tuollaista määrää edes kahdessa vuodessa. Hyötynäkökulman kannalta olen siis vallan surkea sukanneuloja, mutta minkäs teet. Tykkään kuitenkin.

  VastaaPoista
 3. Tarkoitin siis, ettei synny pariakymmentä sukkaparia kahdessa vuodessakaan. Kuvassa näkyvän määrän saan aikaiseksi sentään vuodessa :D

  VastaaPoista
 4. Ennen kuin löysin tieni ravelryyn, en kutonut muuta kuin sukkia, koska lapasia en osannut ja paitoihin ei riittänyt pinna. Ravelryn jälkeen olen kutonut vissiin yhdet sukat. Ja tehnyt oman lapasmallin. Ja villapaitoja on valmistunut kolme, joista toki yksi on aloitettu ennen ravelryä. Sekä nyt on jälleen yksi villapaita puikoilla SYTYCKinä.

  VastaaPoista
 5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 6. Todella kauniita sukkia ja uskomattoman paljon!

  Rakastan sukkia ja niitä ei voi olla liikaa.

  Edit: vaidoin Outi-M:m näkyville.

  VastaaPoista
 7. Ihania sukkia! Jospa mäkin jäisin koukkuun sukkaneulontaan SYTYCK -projektin myötä... t:Hanna Kuopiosta

  VastaaPoista
 8. Kiitos kommenteista. Kukaan ei kovasti kaipaillut mun neulomia sukkia mutta jos nyt kuitenkin kiinnostaa niin laita postia tanssivatpuikot at gmail piste com ja viestiin sopiva sukkakoko ja väritoive. Haluan tehdä lähiaikoina ainakin viidet sukat ja niille ei ole vielä saajaa tiedossa :)

  VastaaPoista
 9. Ihania sukkia! Lapselle ruinaan ensin, sitten itselleni! :)

  VastaaPoista