keskiviikko 12. joulukuuta 2012

12. joulukuuta


Nyt on taas se aika vuodesta kun työmatkalla saa säikkyä pimeitä jalakulkijoita. Ja mun työmatka on kuitenkin pääosin ihan isoa valtatietä. Aina joku uskalias liikkuu tienvarressa henkensä kaupalla, viime viikolla kaksi nuorta käveli rintarinnan tummissa vaatteissa, toinen siis ajoradan puolella ja tänään joku koiranulkoiluttaja ylitti tien ihan pimeässä. Mulla on aina heijastin ja taskulamppu mukana kun olen lenkillä. Ja kauppareissuilla laukussa roikkuu nuo kuvan heijastimet, parkkipaikoilla on joskus yllättävän pimeää. Käyttäkää hyvät ihmiset heijastinta, se on halpa henkivakuutus.


Ja tämän palopuheen jälkeen kerron että tällä viikolla arvotaan kaksi kuvan mukaista heijastinta (mukana naru ja hakaneula). Tulleet naksupussin mukana kylkiäisenä ja mukaan laitetaan suklaata tai salmiakkia. Arvotaan sunnuntaina ja osallistua voit kommentoimalla.

Ja tämä on taas semmoinen postaus johon kommentoimalla saa ylimääräisen arvan lanka-arvontaan.

27 kommenttia:

 1. Mulla oli tollainen naksupussiheijastin, mut onnistuin senkin jo kadottamaan johonkin (irtosi takista). Multa unohtuu heijastimet liian helposti, mut sillon kun niitä ei ole, yritän olla supervarovainen liikenteessä (kävelen pääasiassa jalkakäytävillä).

  VastaaPoista
 2. Tosiaan heijastimet tuntuvat katoavan helposti. Olen itse oppinut laittamaan heijastimen kiinni taskuun, jolloin sen voi pujottaa taskuun esim mennessä autoon jottei se tartu esim. penkin säätövipuun. Usein sen kuitenkin unohtaa laittaa uudelleen näkyviin autosta noustessa. Hauskan näköisiä heijastimia.

  VastaaPoista
 3. Minun kassissa heiluu nyt KELAsta saatu heijastin. Pitäisi ommella kiinteitä heijastimia takkeihin ja muihin, jotta kulkisivat varmasti mukana.

  Heijastin on halpa henkivakuutus. Jos pimeänä kulkee, sitä ei voi ikinä tietää milloin se auto napsahtaa omaan kylkeen. Siksi on parempi näkyä ja kauas. :)

  Ravelrysta löydyn nimellä Lankakaaos.

  VastaaPoista
 4. Täysin samaa mieltä! Mulla roikkuu heijastin vakiosti takeissa, mutta kassiinkin voisi lisäkilluttimen integroida. Lapsilla irtoheijastimet irtoilee vähän turhan herkästi, pitäisi jaksaa ommella lisää heijastinnauhoja vaatteisiin. Onneksi lasten vaatteissa on jo usein kohtuullisesti heijastimia kiinteinä.

  VastaaPoista
 5. Autoilijalle kulkijat ilman heijastinta aiheuttavat jatkuvasti sydämentykytystä. Neulahuovuttamalla olen muutaman kukkaheijastimen värkkäillyt, mutta joskus tuntuu että heijastimiä pitäisi laittaa melkeimpä 3 per takki, että olisin tyytyväinen näkyvyyteen. Blogeissa näkee onneksi ihania ideoita miten laittaa heijastinnauhaa suloisesti asusteisiin.

  raverlyssä ruskanlehti

  VastaaPoista
 6. Mulla on tuollainen lapasheijastin olkalaukkuni (Marimekon se klassikkolaukku) hihnassa soljen kohdalla;)

  Todella tärkeää, että näkyy tuolla pimeässä. Vaikka jalankulkija itse näkisi, niin autoilijan on vaikea huomata kaikkien valopilkahdusten lomasta sitä jalankulkijaa. Heijastimia tuskin voi liikaa olla.

  VastaaPoista
 7. Oh, heijastimia ei oo koskaan liikaa, joten arvontaan mukaan!

  Itsekin aina kauhistelen ratissa niitä pimeitä kulkijoita.. :/

  VastaaPoista
 8. Minua aina ihmetyttää, että mitä ne ihmiset ajattelevat, kun pyöräilevät mustissa vaatteissa mustalla pyörällä pimeässä ilman mitään heijastimia (saatika kypärää).

  Minä olen nyt hävennyt itseäni, kun olen hävittänyt kaikki heijastimeni. Onneksi sain lahjaksi Pentikin lintuheijastimen, niin ei tartte kävellä ilman yhtään heijastinta.

  Ottaisin yhden lisäarvan lanka-arvontaan. :)

  VastaaPoista
 9. Ruisleipäheijastimia onkin jo, juustonaksuheijastin menisi ihan kivasti semmoisen kaverina! Ei niitä liikaa voi olla.

  VastaaPoista
 10. Aina tarvitaan heijastimia.
  Ihailen ihmisiä, jotka käyttävät heijastinliivejä pimeällä liikkuessaan.

  VastaaPoista
 11. Kyllähän se ilman heijastinta on turvaton olo... itsellä ja miehelläni on vaatteita joissa heijastimia valmiina jo ostettuina ja yleensä meidän koirillakin jonkinsortin heijastinpanta tai heijastinliivi kun liikutaan ulkona. Eli turvaton on se koirakin ilman heijastinta vaikkakin hihnassa on.
  Suorastaan hirvittää kun isolla tiellä tulee ihminen vastaan ilman heijastimia ja vielä mustissa vaatteissa.

  VastaaPoista
 12. Heijastimia ei ole koskaan liikaa, niitä ei koskaan muista vaihtaa takista toiseen, joten joka takille saisi olla omansa.

  VastaaPoista
 13. Aina heijastin mukana, päivällä taskussa illalla roikkumassa taskusta. -mutsi-

  VastaaPoista
 14. Heheheijastin! Tuo aina tarpeellinen riipuke.

  VastaaPoista
 15. Mä olen tullut siihen tulokseen, että heijastittomat tyypit kuvittelevat, että autoilija näkee heidät, koska he näkevät auton....... Ostin tänään just ihanan heijastimen pojanpojalle :) Heijastimia ei ole koskaan liikaa!
  Leena N.

  VastaaPoista
 16. Minulla heijastin kesät ja talvet laukussa kiinni, vaikka vaihtelen kasseja jatkuvasti sirrän myös heijastinta.Ostin joskus marimekon unikko heijastimen ,se on vaan niin kaunis.Heijastimia ei voi olla koskaan liikaa.tyttik.

  VastaaPoista
 17. Minulla on heijastimia ja juoksulenkeillä vielä heijastinliivi. Maalla pitää näkyä tosi hyvin.
  Pahinta mielestäni on ajaa autolla taajamissa, joissa kulkijat luulevat näkyvänsä mutaman hämärän katulampun valossa ilman heijastimia.
  Lisäarvan ottaisin lanka-arvontaan.

  VastaaPoista
 18. Heijastimesta tuli mieleen tapaus kun ajelin maantietä pitkin ja säikähdin hahmoa tienpientareella. Hahmolla oli heijastinliivi, mutta heijastimien sijaan näin pelkän liivin keltaisen värin. Melko lähellä olin siinä vaiheessa, mutta varsinaista vaaratilannetta ei ollut. Toivottavasti kukaan todella väsynyt kuljettaja ei sattunut kohdalle..

  Joten toivoisin kaikilta jotka käyttävät heijastinliivejä tarkastamaan aika ajoin että ne todella heijastaa.

  Turvallisin terkuin: työkseen ajava

  VastaaPoista
 19. Asiallinen muistutus. Meinasin tässä kuukausi sitten ajaa pimeässä, sateessa keskeltä risteystä tietä ylittävän miehen. Tumma puku, ilman heijastinta enkä todellakaan nähnyt ennen kuin oli kohdalla. Onneksi oli miehellä nopeat jalat ja minulla nopeat refleksit painaa jarrua. Vieläkin säikähdys tulee ajoittain päälle, kun muistaa tapauksen. Minulla on muutama nipsullinen heijastin. Ne on nopea siirtää takista toiseen.

  Lisäarpaa mieki vailla:)

  VastaaPoista
 20. Hienoa että muutkin vaahtoavat tästä samasta asiasta! Joka vuosi saa kummastella kuinka ihmisiltä puuttuu se vähäinenkin itsesuojeluvaisto. Ja itselläni kun roikkuu takissa kaksi ja kaikissa mukana kulkevissa kasseissakin heijastimet, niin saan hyvin usein ihmetteleviä katseita muilta jalankulkijoilta...

  VastaaPoista
 21. kerran näin kaupungilla vanhan miehen, jonka takin selässä killui ainakin viisi heijastinta ja oliskohan ollut edessä vielä lisää. Kyllä jotkut sentään kunnostautuvat. Itselläni on takeissa molempien taskujen kohdalla heijastimet, mutta yksi hukkui äskettäin. Piti lainata kevyemmästä takista.

  Lisäarpakin kkelpaisi.

  VastaaPoista
 22. Minulla on (teko)turkin hihassa itseni tekemä heijastin. Alla heijastin nauhaa ja päällä musta pitsi. Koko hihan ympäri. Mutta aina heijastimia tarvitsee.

  VastaaPoista
 23. Pitäis kyllä kunnostautua tässä asiassa. Takin hihassa on kyllä semmonen hihan ympäri kierrettävä heijastin aina, ja jos lähtee pidemmälle lenkille koirien kanssa niin kaikilla on liivit. Iltapissityksille sit usein tulee lähettyä ilman mitään, vaikka niin niitä teitä sillonkin ylitetään :/

  -HeiniK (ravelryssä myös)

  VastaaPoista
 24. Heijastin on kyllä huipputärkeä, olo on ihan alaston, ellei sitä pimeällä ole.

  VastaaPoista
 25. Vieläköhän ehtii mukaan :)

  Heijastin on tosi tärkeä ja en ilman edes osaa enää olla ulkona!

  VastaaPoista
 26. Hih, hauska tuo juustonaksu! Tosin luulin ensin banaaniksi.

  VastaaPoista
 27. Oi, ompas söpö heijastin! Kelpaisi!

  VastaaPoista