lauantai 8. joulukuuta 2012

8. joulukuuta

Koska en kesällä neulonut miesten sukkia oikeastaan ollenkaan, niitä valmistuu näin ennen joulua useampi pari.

Malli uusimmasta Novitasta, melkein ainoa ohje josta tykkäsin tässä lehdessä. Lehden sukissa oli kuviovärinä Linnut, mä ostin Cittarin tarjouksesta Polkaa ja käytin sitä. Mustan tilalle valitsin tumman harmaan. Puikot 3 mm koska mun mielestä Seiskaveikka pitää neuloa hyvin napakaksi.

Polkassa on hurjan pitkä värimallikerta, yhteen sukkaan meni muutamaa raitaa vaille kokonainen mallikerta joten toisen sukan aloituskohta löytyi aika helposti. En oikeastaan tykkää kierretyistä silmukoista joten tein niitä vain varren resoriin, kantapäässä on ihan tavallisia oikeita. Kantapää ei ole muutenkaan ihan ohjeen mukainen kun en jatkanut kirjoneuletta pohjassa ja tein ranskalaiset kavennukset niiden perinteisten tilalle. Kiva malli, teen tästä ehkä oman muunnelman myöhemmin.

8 kommenttia:

 1. Kauniit sukat. Tykkään kovasti väreistä. En ole Polkkaa koskaan ostanut, mutta siun sukissa on niin kauniit värit, että saatanpa vielä ostaakin sukkalangoiksi.

  VastaaPoista
 2. Kauniit sukat!
  Hyvä huomio toi että seiskaveikka pitää neuloa hieman kireämmäksi, ite tehnyt kans polkasta sukat (liian suurilla puikoilla) ja ne on jäänyt vähälle käytölle kun se neule "tuntuu" kävellessä. Voisi ehkä purkaa ja tehdä uusiksi pienemmillä puikoilla :)

  VastaaPoista
 3. Ahaa nyt tiedän, miten käytän yhden Polka-kerän. En tiedä, kuvittelenko/toivonko vain, että 7 veljestä mahdollisimman tiukkaan pienillä puikoilla neulottuna kestää paremmin käytössä. Ainakin teen nykyään entistä pienemmillä puikoilla. Vyötteen suositushan on 3.5 jopa 4!

  VastaaPoista
 4. Kauniin väriset sukat ja kiitos puikko vinkistä.tyttik.

  VastaaPoista
 5. Tykkään, kauniit värit:)

  VastaaPoista
 6. Komeat ovat! Täytyypä pistää idea korvan taakse.

  VastaaPoista