perjantai 21. joulukuuta 2012

21. joulukuutaKoska mitään uutta valmista ei ole vielä kuvattu tänään esitellään jotain aika paljon vanhempaa. Eli kuvan (vähän reikäiset) sukat olen tehnyt joskus lukioikäisenä. Siis 80-luvulla. Olen siis todistettavasti neulonut silloin ainakin yhdet sukat vaikka oikeastaan muistan neuloneeni vain villapaitoja. Suunnilleen tahdilla paita/viikko.

Kirjoitusten aikaan neuloin siskolleni paidan 2 mm puikoilla ohuesta konelangasta, paidassa oli ainakin raitoja ja intarsiaa. Ja sitten lopuksi kiinnitin siihen siimalla norsupaljetteja. Jotka ei tietenkään yhtään pysyneet paikoillaan sillä siimalla, otin järeämmät konstit käyttöön ja lopuksi liimasin joka paljetin omalle paikalleen.


Aina joskus mietin kuinka kivaa olisi jos olisi aikakone jolla voisi matkustaa tapamaan omaa itseään nuorena, oliskohan ne mielipiteet niin ehdottomia ja mistä se luovuus silloin oikein pulppusi. Nyt neulon ja virkkaan pääasiassa valmiista ohjeista mutta silloin muinoin riitti pelkkä kuva tai idea jostain ja sitten se vain tehtiin. Tosin voisin ehkä osata vieläkin tehdä pelkästä kuvasta mutta ikä on tuonut mukavuudenhalun ja laiskuuden mukanaan ja menen hyvin usein sieltä missä aita on matalin.

Mutta kuvan sukista puran nuo vähän turhan isot ja rikkinäiset terät vielä joskus ja sukat saa taas uuden elämän.


3 kommenttia:

 1. Noin nätit varret kannattaakin terittää uusiksi sukiksi.

  VastaaPoista
 2. Hienot sukat :) Herää tietysti toive saada nähdä myös niitä paitoja!

  VastaaPoista
 3. Oi että on UPEAT
  Hyvää ja Tunnelmallista Joulua Sinulle

  VastaaPoista