maanantai 10. joulukuuta 2012

10. joulukuuta

Olen jo pitkään selannut kaupasta löytyviä virkkauslehtiä, etsinyt pienehköä ja yksinkertaista liinan mallia. Pari viikkoa sitten löysin vihdoin sopivan oloisen ohjeen, Itsenäisyyspäivän aamuna kerin langan kerälle ja illalla ennen linnan tansseja katkaisin langan.


Niin eihän tämä mikään pikkuliina siis olekaan. Ostin ontelokudetta tyttären mattoon jo ajat sitten mutta mikään valmis mattomalli ei miellyttänyt tarpeeksi. Kun työkaveri sitten pyysi apuja oman mattonsa virkkaamiseen, innostus maton virkkaamiseen palasi ja sain työkaverin ohjeesta sopivan kerrosmäärän etsittävään malliin.


Ohje on Lea Virkkausideita erikoisnumero: Virkkausta jouluksi-lehdestä. Ontelokudetta kului noin 1.5 kg. Koukku 8 mm.


Ohjeessa noissa pylväsryhmissä on neljä pylvästä, tähän sopi mielestäni vähempikin määrä. Vähensin myös noista leveistä ryhmistä kaksi pylvästä, lisäsin peräkkäisillä kerroksilla vain toisessa reunassa. Matto tuntuu ihanalta paljaan jalan alla ja siinä on sitä pitsiä mitä tytär toivoikin.


Viimeisen kuvan alareunassa näkyy kuvaajan huivia, älkää antako sen häiritä. :)

10 kommenttia:

 1. Todella kaunis ja näyttävä matto! Paljonko on halkaisija?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun piti mitata tämä mutta enpäs sitten muistanutkaan ja nyt matto on jo muualla. Sanoisin kuitenkin että halkaisija on yli metrin.

   Poista
 2. Kaunis! Minullakin on ollut suunnitelmissa virkata matonkuteesta mattoa, mutta vielä ei ole tullut tarpeeksi miellyttävää mallia vastaan. Tämä voisi kyllä olla yksi vaihtoehto.

  VastaaPoista
 3. Voi että on kaunis liina ja valkoinen on aina paras väri mielestäni. Kurkkaappa blogiani, minkä virkatun enkelin ostin tänään.

  VastaaPoista
 4. Ihana matto! Olen miettinyt ihan samaa, haluisin pitsisemmän maton kuin ohjeet on. Valkoinen ontelokin odottamassa. Täytyy visiin varastaa idea ;))

  VastaaPoista
 5. Ihana matto! Olen miettinyt ihan samaa, haluisin pitsisemmän maton kuin ohjeet on. Valkoinen ontelokin odottamassa. Täytyy visiin varastaa idea ;))

  VastaaPoista
 6. Kyllä kuvat voi valehdella. Olisi mennyt täydestä pikku liinanakin, mutta kaunis on matto.

  VastaaPoista
 7. Voi miten kaunis. Mun on jo pitkään pitänyt tehdä jostain kuteesta vessaan pari-kolme mattoa (ei pitsiä vaan ihan jotain tavista tasaista) jotka olisi jatkuvan pesun kestäviä ja tarpeeksi painavia pysyäkseen kunnolla lattiassa. Jospa sitten uuteen kotiin saisi aikaiseksi!

  VastaaPoista