keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Uudestaan, uudestaan

Ihan ekaksi kiitos tunnustuksesta Suppis ja Minnuli, vastaukseni tulee joskus myöhemmin.

Olen tänä vuonna purkanut varmaan enemmän kuin muutaman edellisen vuoden aikana yhteensä, tai ainakin minusta tuntuu siltä.


Olin onnekas ja voitin Ravelry-arpajaisissa Paris, 1919 sukkaohjeen. Jotta ohje ei olisi jäänyt pölyttymään mappiin, järjestin heti perään oman arvonnan jonka voittajalle lupasin tehdä sukat tällä ohjeella. Värien valinta oli vähän hankalaa, voittaja toivoi maanläheisiä värejä ja kaikki ruskeat mitä ensi yrittämällä löysin, olivat turhan samansävyisiä. Mallissa on kuitenkin kuvattu Pariisin rautasia pilareita ja portteja joten otin riskin ja valitsin pohjaväriksi sinisen, taivasta ja vettä siis. Ruskea lanka Opalia ja sininen Kirjo-Pirkkaa.


Ensimmäinen sukka valmistui nopeasti, otin ohjeen suositusta pienemmät puikot, 2.25 mm, kun ohjeen kerrottiin olevan koko large ja saajan jalat ovat kokoa small. Ja niinhän siinä kävi että sukan varresta tuli oikein sopiva mutta terästä liian pieni.Aloitin toisen sukan samoilla puikoilla mutta otin terään 2.5 mm puikot. Ja siitä toisesta tuli paljon parempi joten tein sitten kolmannen sukan samalla puikkoyhdistelmällä. Joku varmaan ihmettelee miksi piti tehdä kolmaskin sukka. Olin valinnut kahteen ensimmäiseen sukkaan eri värin hallitsevaksi varteen ja toisaalta ensimmäisen sukan terässä on värivirhe, harmaat raidat olikin valkoisia, siksi tein kokonaan uuden sukan enkä vain purkanut terää.


Olin jo postittamassa sukkia viime viikon alussa ja pyysin perhettä tuomaan lisukkeeksi ranskanpastilleja kun sain niitä itsekin ohjeen mukana. Kaupasta tuotiin amerikanpastilleja joten postitus siirtyi hamaan tulevaisuuteen. Kun etsin lankaa seuraavaan neuleeseen, varastosta pompahti esille kerä beige-ruskeaa Fabelia ja pitihän mun kokeilla miltä se olisi näyttänyt ruskean kaverina tässä mallissa.


Ja niin neuloin siis toisenkin parin sukkia, ostin ranskanpastillit ja lähetin sukat saajalle joka toivottavasti yllättyi iloisesti.


Ohje on ollut osanen jotain lanka/ohjeklubia eikä ole juuri nyt saatavilla. Ohjeessa on muutama virhe, yksi kaavio alkaa väärästä kohdasta ja kantapään kavennuksissa on virhe. Varren pitkät langanjuoksut hirvitti aluksi vähän mutta ne meni kuitenkin ihan hyvin. Tämä on taas kerran sellainen malli missä lankojen järjestyksellä on väliä, oli ihan kiva miettiä hallitsevaa väriä mihinkin kaavioon.Ja se alun sotku päätyi lopulta kerille, ihan kokonaan en sitä ensimmäistä sukkaa purkanut, toisen ruskean sukan resori on se minkä neuloin ihan ekana.14 kommenttia:

 1. Todella kauniit kummassakin värimaailmassa. Ihailen. :)

  VastaaPoista
 2. Jopas oli sukkaseikkailu:) Molemmat värit on kivat mutta ehkä ruskea on parempi, mun mielestä.

  VastaaPoista
 3. Voi, miten uskomattoman kauniit, etenkin nuo siniset, vaikka kivat ovat ruskeatkin. hauskasti vaihtavat tunnelmaa. :)

  VastaaPoista
 4. Mieletön ihania sukkia, mahtava malli!
  Tinttu59 >Neulomosta

  VastaaPoista
 5. upeat upeat upeat! Kirjoneule näyttää onnistuvat kauniisti... mä vielä harjoittelen, ja ihastelen aina, kun joku on saanut noin kaunista jälkeä aikaiseksi! Ja väritkin olet saanut tosi kauniiksi!

  VastaaPoista
 6. Upeita sukkia jälleen. Yhtä kaunis värimaailma kummassakin.

  VastaaPoista
 7. Upeita sukkia jälleen. Yhtä kaunis värimaailma kummassakin.

  VastaaPoista