sunnuntai 10. helmikuuta 2013

Väriä elämään

Olen saanut vuosien mittaan paljon erilaisia neuleohjeita joko lahjaksi tai maksuksi jostain. Osan olen ehtinyt tekemään aika piankin mutta osa on jäänyt Ravelryn kirjastoon roikkumaan ja odottamaan aikoja parempia. Vaikka en itse seuraa tekeekö neulooko joku lahjoittamallani ohjeella jotain (eikä varmaan kukaan muukaan), mua vähän vaivaa kun noi ohjeet odottaa neulomista.


Päätin siis ryhdistäytyä ja neuloa pois ainakin suurimman osan lahjaohjeista. Ja samalla tyhjäsin Ravelryn Wish listan, eipähän tule houkutuksia osallistua ohjearvontoihin ennenkuin aiemmat saadut ohjeet on neulottu.


Ensimmäisenä puikoille päätyi Chuncho, sukkaohje jonka olen saanut jo lokakuussa 2011. Tämän olen näköjään saanut korvaukseksi jostain langoista, mistä lie, ei mitään muistikuvaa. :) Ja tämä ohje on poltellut takaraivossa tosi kauan.


Mallin päätymistä puikoille on hidastanut se että ohjeessa on melko pitkiä langanjuoksuja ja oikean väriyhdistelmän miettiminen on myös vienyt aikaa.


Mutta eihän tämä malli ollut ollenkaan hankala eikä hidas neulottava, kuviot vaihtuu tiuhaan ja parina iltana en millään meinannut malttaa mennä nukkumaan kun olisi pitänyt saada aloittaa seuraava kuviorivi. Ja puolet ajasta olen arvaillut mitä mikäkin kuvio esittää. Ohjeesta poiketen tein kuviot peilikuvana toiseen sukkaan.


Lankoina Kirjopirkka, raidallinen punaoranssi ja musta, valkoinen lanka on Fabelia. Puikot 2.25 mm pyöröt. Tein alun pienimmän koon mukaan, varren kuviot on toiseksi pienimmästä koosta ja kantapäästä loppuun taas pienimmällä koolla. Virkkaamalla tehty aloitus oli mulle jotain uutta ja onnistuu seuraavalla kerralla paremmin.

Sukat on vähän väljät, mutta ne on ihanat ja ne on mun, jäi jalkaan viimeisten kuvien ottamisen jälkeen.

16 kommenttia:

 1. Olenkohan koskaan nähnyt noin upeita sukkia?!!!

  VastaaPoista
 2. Mulla on vähän sama juttu, että lahjaksi saadut, toistaiseksi vielä neulomatta olevat ohjeet ovat alkaneet vaivata. Samansuuntaisin tavoittein siis liikenteessä, tyhjä wishlist ja tarkoitus neuloa mahdollisimman monta jonossa olevaa lahjaohjetta, etenkin ne, joihin on jo langat omassa varastossa odottamassa.

  VastaaPoista
 3. Mielettömän hienon näköiset sukat! Hauska kirjoneule ja mainiot värit.

  VastaaPoista
 4. Olipas ihanat sukat sinulla listalla!

  VastaaPoista
 5. On noissa sukissa ollut näpertämistä! Kertakaikkiaan upeat!

  VastaaPoista
 6. Voi jeekkeri!!!!
  Hattua nostaisin, jos päässä nyt olisi.
  Aivan mahtavat!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 7. Sydän meinasi pysähtyä ja teki kuperkeikan. I H A N A T

  VastaaPoista
 8. Vau! Nämä jos mitkä on kyllä upeet!

  VastaaPoista
 9. Upeat!
  Tosi hyvin valitut värit. Musta on mielestäni haasteellinen neulottava/virkattava, mutta tämä on kyllä ollut varmasti vaivan arvoinen valinta.

  VastaaPoista
 10. Upeat, kuinkas muuten! T. Mammukka Neulomosta

  VastaaPoista
 11. Wau, mitkä sukat! Ei ihme, että pidät ne itse. =)

  VastaaPoista
 12. Johan on J Ä R K Y T T Ä V Ä N hienot sukat! Ei onnistuisi ihan kaikilta!:)

  VastaaPoista
 13. Aivan ihanat värikylläiset sukat! Eipä joka iikalla ole samanlaisia sukkia jalassa.

  VastaaPoista