keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Hedelmäsorbettia

Toinenkin palkintolanka on jo käväissyt puikoilla. Tällä kertaa vuorossa oli Sukka-Puffa jonka värinä on tuo otsikossa mainittu hedelmäsorbetti. Puikot 2.25 mm sukkapuikot.


Malliksi valitsin Crosshatch Lace Socks ohjeen siksi kun näissä on vähän erilainen kantapää ja juuri erilaiset kantapäät oli huhtikuun sukkahaasteena Ravelryssä. Valitettavasti tuo ohje ei ole oikeastaan ohje ollenkaan, vain muistiinpanot suunnittelijan projektissa joten luultavasti ohjeen näkevät vain ne joilla on tunnukset Ravelryyn.

 
Ohje on kuitenkin varsin yksinkertainen ja kantapään idea on se että ei tehdä kantalappua ollenkaan eikä poimita silmukoita mistään. Lisätään vaan silmukoita ennen kantapohjaa ja kavennetaan sitten kaikki ylimääräiset pois. Kantapään tarkempi ohje englanniksi löytyy kun laittaa googleen hakusanaksi The Strong heel.


Ja pitsimallikin on kovin yksinkertainen, pitsiä tehdään ihan joka kerroksella ja suunta vaihtuu neljän kerroksen välein.


Ajattelin alunperin tehdä näihin sukkiin pidemmän varren mutta halusin että tästä langasta jää jämiä johonkin muuhunkin niin tein sitten aika matalavartiset sukat.


Koska näin keväällä meidän pihassa tapahtuu kaikenlaista kivaa, lopuksi taas muutama luontokuva. Toisessa kuvassa oli tarkoitus kuvata joutsenia mutta kuvasinkin sitten minkälie lintusen tuossa puunlatvassa. Viimeisessä kuvassa otus joka säikytti mut pois nevalta, en sitten käynyt katsomassa josko karpaloita olisi vielä löytynyt.3 kommenttia:

 1. Ihanat sukat ja tosi nätti kuvio :)

  VastaaPoista
 2. kauniit sukat!!

  ja syreenipensan nuput ovat jo melko isoa :-))

  VastaaPoista
 3. Hienot sukat =) Ja väri on ihan niinkuin hedelmäsorbetia!

  VastaaPoista