keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Pinkkiä

Työkaveri sai vauvan viime kuussa ja tänään käytiin sitten katsomassa vauvelia pienellä porukalla, ihan vaan me lähimmät työkaverit. Olin aloittanut haalarin neulomisen jo hyvissä ajoin koska olen yleensä semmoisen tehnyt melkein kaikille pikkuisille joiden äiti on meillä töissä. Haalarin tekeminen hiipui vähän siinä vaiheessa kun vauvan isälle kerättiin lahjaa, tuli siis taas vaihteeksi vähän kiire.


Haalari valmistui maanantai-iltana, alunperin ajattelin tehdä kokonaan raidallisen mutta koska valitsin ohjeesta isoimman koon lanka riitti vain tämmöiseen jossa on yksiväriset hihat (kaarroke neulottu kahteen kertaan ensin raidoilla ja sitten ilman). Värit menee lahkeissakin yllättävän samoin, aloitin kerän kummastakin päästä enkä täsmännyt raitoja yhtään. Hihan- ja lahkeensuun palmikot omaa designia. Ja valitsin tällä kertaa vetoketjun tilalle napit.


Haalarin malli syksyn 2011 Novitasta. Lankana Novitan Pikkusisko ja Svarta Fåret Let's Knit. Lankaa kului yhteensä 215 grammaa. Pääntien ja nappilistan valkoinen taitaa olla Fabelia, mulla oli Pikkusiskoa alunperin kolme kerää mutta ehdin tehdä siitä kolmannesta osittain jo jotain muuta. Puikot 2.75 mm.


Sain sitten maanantai-iltana haalarin valmistumisen jälkeen oikein kuningasidean. Olin ostanut toki tämän ohjeen jo aiemmin ajatuksena tehdä ohjeella juuri tälle läheiselle työkaverille ja hänen vauvalleen. Ehdin virkata maanantai-iltana kolmisen tuntia ja olin ihan varma että työ ei voi millään valmistua tiistain aikana.


No eihän se ihan tiistaina valmistunutkaan, ompelin viimeiset pistot vasta tänä aamuna ja myöhästyin töistä pari minuuttia. Myöhästymisen syynä oli toki se tukkirekka joka hidasti mun työmatkaa ajamalla huomattavasti hiljempaa kuin minä olisin halunnut mennä.


Valmis työ herätti töissä suurta hilpeyttä, esimies nappasi hipon kainaloonsa ja kävi kysymässä sihteeriltä oisko sille löytynyt sopivaa pussia/muuta pakkausta. Oli sitten laittanut jossain huoneessa hipon ovesta ja sanonut röh-röh. Sain useamman ostotarjouksenkin mutta koska en koskaan tee mitään myyntiin niin tyrmäsin ne heti.


Malli: Happypotamus The Happy Hippo Crochet Pattern ohje on maksullinen ja englanniksi mutta todella seikkaperäinen ja kaikista kukkakuvioista on kaaviot. Ohjeessa silminä on napit mutta niitä mulla ei nyt tällä kertaa ollut.
Lanka: sekalaisia ohuita sukkalankoja (Hopeasäie, Handu, Fabel, Kirjo-Pirkka yms) yhteensä 100 g
Koukku: 1.75 mm, ehkä vähän turhan pieni mutta halusin hiposta mahdollisimman pienen
Aikaa kului kaikkiaan noin kolmetoista tuntia, eilen vain virkkasin ja virkkasin koko illan.


Palat yhdistetään samalla kun niitä virkataan, ohjeessa on selitetty miten yhdistäminen pitäisi tehdä mutta itse huomasin tuon ohjeen vasta kun puolet oli kasassa (ohje pitää aina lukea ensin kokonaan). Mun hippo on siis ilmavampi kuin muut mutta kuitenkin aivan ihana.


Seuraavan teen tyttärelle ja yritän noudattaa tällä kertaa ohjetta vähän tarkemmin.


15 kommenttia:

 1. Tuo hippo on aivan uskomattoman hellyyttävä!

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka ihania lahjoja vauvalle! Hippo menee kyllä omallekin to do listalle, on TOSI ihana

  VastaaPoista
 3. oi ihanaa tuo hippo!!! viimeinen kuva on todella söötti, kunnon takamus!!

  haalari on myös hienoa

  VastaaPoista
 4. Kivan haalarin olet tehnyt ja minusta tuo erivärisyys hihoissa on myös se jokin juttu!

  Hippo on todella valloittava. Pitäisikö itsekin tehdä omalla lapsenlapselle tuollainen ihanuus. Hienosti olit laittanut silmät, ei tosiaan kaipaa nappeja näin tyyliteltynä.

  VastaaPoista
 5. Upea vauvalahja! Haalari on tosi kaunis ja tuo hippo kyllä kovin hilpeä. :)

  VastaaPoista
 6. Haalri on kaunis ja Hippo ihan super!

  VastaaPoista
 7. Supersöpö hippo!
  Silmät on noin paljon, paljon turvallisemmat - hieno oivallus.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihgu hippo, hymyilyttää veikeä olemus:)

  VastaaPoista
 9. Ihana hippo ja hipon muhkea takapuoli. :D Oikein kuulen, miten se viimeisessä kuvassa mutustaa noita kasveja.

  VastaaPoista
 10. Kaunis haalari ja tuo hippo on niin suloinen :)

  VastaaPoista
 11. Iiiiiiiik miten ihana hippo! Tuo pääsi heti to do-listalle! :D

  VastaaPoista
 12. Hurmaava hippo ja kaunis haalari!

  VastaaPoista